Vineri, 29 martie 2024 - 1:38:37
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Două drumuri de acces-cheie către Amatrice, închise din cauza pagubelor produse de replici; patru camioane cu morţi aduse într-un hangar pe aeroportul din Rieti


26 august 2016

Primarul din Amatrice, o localitate devastată de cutremurul din Italia, a declarat vineri că pagube produse de replici ale seismului unui număr de două drumuri de acces considerate cruciale ameninţă să izoleze mica localitate, relatează The Associated Press.

Primarul Sergio Pirozzi a precizat că lucrează împreună cu autorităţile să găsească drumuri alternative care să ocolească podurile afectate.

"Ne rugăm la Dumnezeu ca acest lucru să funcţioneze, pentru că, altfel, având în vedere tronsoanele de drum avariate, rămânem fără vreo legătură" cu drumurile principale, a declarat el.

Înainte ca circulaţia pe poduri să fie oprită, vineri, traficul era extrem de congestionat atât spre Amatrice, cât şi din localitate către exterior.

Vehicule aparşinând serviciilor de urgenţă au adus numeroase echipe de salvatori în localitate, iar basculante scot tone de moloz, piatră şi metal pe drumuri cu o singură bandă.

Un cutremur de magnitudinea 6,2  devastat miercuri dimineaţa centrul Italiei, a ucis cel puţin 267 de persoane şi a rănit alte câteva sute de oameni.

Pe de altă parte, rude ale unora dintre victime începeau să intre vineri în hangarul unui aeroport din Rieti, capitala provinciei cu acelaşi nume din provincia Lazio, unde au fost aduşi morţi.

Patru camioane frigorifice, albe, sunt parcate în hangar, scrie AP.

În aceste camioane de află doar o parte dintre cele 267 de persoane care murit în cutremurul de miercuri.

Autorităţile nu au confirmat informaţia despre prezenţa corpurilor la Rieti, precizează AP.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro