Miercuri, 24 aprilie 2024 - 8:42:53
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Dolj: Şaisprezece irakieni, între care şase copii, descoperiţi pe malul Dunării după ce au trecut ilegal fluviul ajutaţi de călăuze


4 octombrie 2016

Şaisprezece migranţi, între care şase copii, au fost descoperiţi de către poliţiştii de frontieră după ce au trecut Dunărea cu două ambarcaţiuni, ajutaţi de călăuze, şi au ajuns în zona localităţii de frontieră Gighera, din judeţul Dolj.

Grupul de migranţi a fost descoperit de către poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere Giurgiu - Sectorul Bechet, în noaptea de luni spre marţi, la ora 2.30, în apropierea malului românesc al Dunării, în zona localităţii de frontieră Gighera, din judeţul Dolj, potrivit unui comunicat al Poliţie de Frontieră.

”Persoanele au fost conduse la sediul S.P.F. Bechet pentru identificare, ocazie cu care s-a stabilit că grupul era format din cetăţeni irakieni (opt bărbaţi, două femei şi şase minori, cu vârste cuprinse între 10 şi 42 ani)”, potrivit comunicatului.

Migranţii au declarat că voiau să ajungă în Germania şi că au trecut Dunărea cu două ambarcaţiuni, ajutaţi de călăuze cărora le-au plătit 35.000 de euro de familie.

”În cadrul primelor cercetări, cetăţenii irakieni au declarat că au plecat din ţara de origine cu intenţia de a ajunge în Germania. În acest sens, s-au deplasat pe traseul Turcia – Bulgaria, unde au rămas o perioadă de timp, fiind ulterior preluaţi de călăuze care i-au transportat la malul Dunării, traversând fluviul cu două ambarcaţiuni. Migranţii au declarat că au apelat la ajutorul unor călăuze care le-au organizat călătoria, contra unor sume de aproximativ 35.000 de euro de familie”, se mai arată în comunicatul Poliţiei de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca migranţii să fie predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare, conform protocolului cu ţara vecină.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro