Marţi, 19 martie 2024 - 12:14:03
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Crima monstruoasă care a îngrozit Rusia. Fiul unui oligarh şi-a ucis iubita de doar 16 ani


2 noiembrie 2016

Mark Konkov, 17 ani, a fost condamnat, în cele din urmă, la nouă ani de închisoare pentru uciderea iubitei sale, Karina Zalesova, de 16 ani, cu cel puţin 25 de lovituri de cuţit.

Înfiorătorul omor a fost comis pe 28 august 2015, când tânăra a venit la ziua iubitului său pentru a-l împiedica să-şi pună capăt zilelor. Relaţia celor doi devenise extrem de tensionată după ce mama lui Mark Konkov (al cărui tată a făcut avere prin afaceri în zona construcţiilor) ar fi spus că fata este prea săracă pentru a fi acceptată în lumea lor, scrie evz.ro.

Karina s-a dus în casa miliardarilor pe furiş, fără să le spună părinţilor unde o pot găsi. Aceştia au căutat-o ore în şir pe telefonul mobil iar apoi, după ce aparatul a fost închis, au alertat autorităţile. Ulterior, trupul neînsufleţit al adolescentei, cu 25 de plăgi înjunghiate, a fost găsit într-o casă din Novosobirsk, cel mai mare oraş din Siberia şi locul în care s-a petrecut întreaga tragedie.

Criminaliştii au constatat că victima fusese bătută cu pumnii şi cu o figurină din lemn, prezentând totodată 12 tăieturi la nivelul gâtului şi 13 la nivelul feţei.

Iniţial, monstruosul criminal a fost plasat sub arest la domiciliu. Decizia a stârnit revolta oamenilor simpli care au ieşit să protesteze pe străzile din Novosibirsk, Moscova şi St Petersburg. Acţiunile de stradă au fost alimentate şi de tatăl victimei care şi-a exprimat temerile, în reţelele de socializare online, cu privire la o posibilă muşamalizare a cazului.

”Familia lui este foarte bogată. Ni s-a spus deja: nu vă va fi uşor dacă nu vorbiţi cu presa să obţineţi mediatizarea cazului. Ne temem foarte mult că vor muşamaliza uciderea fetiţei noastre. Vreau să răspundă în faţa instanţei pentru ce a făcut”, a scris Serghei Zalesov, tatăl victimei.

După primele proteste, autorităţile au reacţionat şi i-au schimbat arestul la domicilu în arest preventiv. Oamenii nu s-au mulţumit cu atât şi au organizat, cu regularitate, întâlniri publice pentru a le arăta legiuitorilor că monitorizează derularea cazului. Testele psihiatrice efectuate la Moscova au arătat că deşi Konkov are grave tulburări de personalitate şi tendiţe spre sadism, era perfect lucid în momentul în care i-a curmat viaţa Karinei. Încadrarea a fost schimbată ulterior din ”crimă” în ”crimă comisă cu cruzime”.

Într-o încercare disperată de a-şi salva fiul de anii grei de carceră, Konkov senior le-a spus magistraţilor că Mark şi iubita lui făcuseră un pact sinucigaş. Acuzarea a invocat însă expertiza criminalistică potrivit căreia fata s-ar fi apărat în faţa atacului dezlănţuit al asasinului. În cele din urmă, puştiul asasin a capitulat şi a respins varianta ajutătoare a tatălui recunoscând simplu: ”Am ucis-o şi asta e tot ce am de zis”. El va rămâne într-un centru de reeducare până la 18 ani când va fi transferat într-o închisoare pentru adulţi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro