Vineri, 19 aprilie 2024 - 6:31:22
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Mama bebeluşilor găsiţi morţi în podul unui bloc din Bistriţa-Bârgăului, arestată


22 aprilie 2017

Mama celor trei bebeluşi găşiţi morţi în podul unui bloc din Bistriţa-Bârgăului a fost reţinută de procurorii de la Parchetul General, urmând să fie prezentată, vineri, magistraţilor Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Femeia este principalul suspect în cazul morţii celor trei copiii, ale căror cadavre au fost descoperite în luna martie în podul unui bloc din Bistriţa. Suspecta a fost plecată în Germania şi s-a întors de Paşte în România. Procurorii din Bistriţa au audiat-o când a revenit în ţară însă aceasta nu a recunoscut că i-ar fi ucis pe minori şi nici că le-ar fi mamă, deşi testele ADN ar fi arătat că ea le-a dat naştere micuţilor, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Ulterior, femeia a fost audiată de procurorii de la Parchetul General care au decis reţinerea pentru 24 de ore. Suspecta se numeşte Lina Monica Crăciun şi este acuzată de omor şi omor calificat.

"În perioada 2012-2015, inculpata Crăciun Lina Monica a suprimat viaţa a trei copii nou născuţi, pe care i-a născut la termen şi neasistată medical, după care a ascuns cadavrele nou născuţilor în podul unui bloc dintr-o localitate din judeţul Bistriţa Năsăud. Situaţia de fapt mai sus expusă a fost stabilită din coroborarea probelor administrate în cauză până în prezent", se arată într-un comunicat de presă al Parchetului General.

Cadavrele copiiilor au fost descoperite pe 9 martie de o femeie care făcea curăţenie în podul unui bloc.

"În timp ce făcea curăţenie în podul blocului respectiv, împreună cu fiul său în vârstă de 12 ani, a găsit lângă o grindă de lemn două cadavre ale unor nou -născuţi aflate în stare avansată de descompunere, unul fiind învelit în mai multe articole de îmbrăcăminte, iar celălalt într-un sac de rafie, învelit, de asemenea, şi în articole de îmbrăcăminte. Astfel, au fost sesizaţi lucrătorii de Poliţie care, la rândul lor, au sesizat procurorul criminalist. Prin urmare, în ziua următoare, pe 10 martie, s-a efectuat o cercetare la faţa locului în prezenţa procurorului criminalist, ocazie cu care s-a descoperit încă un cadavru al unui nou - născut aflat, de asemenea, într-un sac, învelit în articole de îmbrăcăminte", a declarat atunci purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, Angela Sângeorzan.

Medicii legişti au stabilit că decesul copiilor a survenit în urmă cu 3 - 9 ani, procurorul dispunând efectuarea unor expertize traumatologice, bio- criminalistice şi antropologice. De asemenea, medicii legişti au stabilit că cei trei copii au fost născuţi în ani diferiţi şi că toţi trei au fost ucişi imediat după naştere.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro