Miercuri, 24 aprilie 2024 - 11:13:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Românii pot intra fără viză în Qatar


11 august 2017

Statul Qatar a decis să renunţe la viza necesară pentru intrarea în această ţară în cazul a 80 de state din lume, printre care şi România.

Prin această măsură, care este valabilă începând de azi, 9 august, ţara din Golf încearcă să reducă izolarea care i-a fost impusă de statele vecine din Orientul Mijlociu, care acuză Qatarul că susţine organizaţiile teroriste, scrie lemonde.fr.

Anunţul a fost făcut miercuri, 9 august, în cadrul unei conferinţe de presă a patronului Qatar Airways, Akbar Al-Baker, şi a responsabililor din departamentul de turism din cadrul Ministerului de Interne.

Scopul este acela de a stimula turismul şi transportul aerian.

„Eliminarea vizei [pentru 80 de naţiuni] va face din Qatar cea mai deschisă ţară din regiune pentru turiştii străini”, a declarat reprezentantul departamentului de turism.

De acum înainte, românii vor putea intra în ţară prezentând un paşaport valid. Printre cele 80 de naţiuni se numără şi SUA, Canada sau Marea Britanie.

Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite şi Bahrain au rupt relaţiile cu Doha la data de 5 iunie. Ţările menţionate şi-au închis graniţele maritime, aeriene şi terestre pe care le au cu statul Qatar, pe care îl acuză că „susţine terorismul” şi că întreţine relaţii prea strânse cu Iranul.

La ora actuală, cea mai căutată destinaţie din Golf de către turiştii români rămâne Dubai. Emiratul a eliminat vizele pentru români încă din anul 2014.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro