Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 3:40:03
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Bilanţul seismului din Mexic a ajuns la 27 de morţi


8 septembrie 2017

Bilanţul cutremurului de vineri dimineaţă, din Mexic, a ajuns la cel puţin 27 de morţi, a anunţat preşedintele Mexicului, Enrique Pena Nieto, precizând că a fost vorba despre cel mai puternic seism care a afectat ţara în ultimul secol, relatează BBC News.  Potrivit liderului mexican, 20 de oameni au murit în statul Oaxaca, dintre care 17 într-un singur oraş, Juchitan. Alţi patru oameni şi-au pierdut viaţa în Chiapas, iar doi copii au murit în Tabasco. Unul dintre ei a murit când s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică a unui sistem de asistenţă la respiraţie.

O persoană a murit şi în Guadalupe.

El a adăugat că până la 50 de milioane de mexicani au simţit seismul cu magnitudinea 8,2 şi că este posibil ca bilanţul victimelor să crească. Pagube importante au fost înregistrate în statele Oaxaca şi Chiapas.

Peste 10 replici, cu magnitudine cuprinsă între 4,3 şi 5,7, s-au înregistrat în apropiere de coasta mexicană. Seismologii au avertizat căă acestea ar putea continua.

Rafinăria Salina Cruz, de pe coasta de sud, şi-a suspendat temporar operaţiunile.

Autorităţile din 11 state mexicane au închis şcolile.

Un cutremur cu magnitudinea 8,2 a avut loc în largul coastelor Mexicului, la o adâncime de 33 de kilometri, transmite Reuters.

Epicentrul a fost situat la 123 de kilometri sud-vest de oraşul Pijijiapan, la o adâncime de 33 de kilometri. Au fost emise avertizări de tsunami pentru mai multe zone.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro