Joi, 28 martie 2024 - 11:17:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Persoanele dispărute într-o mină din Maramureş au fost găsite decedate


29 decembrie 2012

Salvatorii au găsit trupurile a cinci persoane într-o galerie de mină din Valea Borcutului. Cauza probabilă a decesului este lipsa de oxigen.

Mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş şi ale Poliţiei au început, vineri seară, o operaţiune de căutare a unor persoane care ar fi dispărut într-o galerie de mină dezafectată, din cartierul băimărean Valea Borcutului, unde ar fi intrat ca să ia fier vechi.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş (ISU) Maramureş, Ioan Mureşan, a declarat că şase persoane care ar fi dispărut în mina dezafectată Gura Neamţului sunt căutate de către poliţişti şi pompieri.

"Este vorba despre şase persoane, trei se pare că au intrat în mină joi, alte doi vineri. La căutări participă echipaje ale ISU, de Descarcerare, dar şi de Poliţie şi Ambulanţă. Dispariţia celor şase a fost anunţată la 112 de către aparţinători", a declarat Mureşan.

Conform sursei citate, cei cinci, care locuiesc în apropierea minei, căutau fier vechi, informează Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, Dan Buca, a declarat că au fost chemaţi foşti salvatori minieri pentru a căuta persoanele dispărute în mină.

"Este vorba de o fostă mină de cupru. Cei şase oameni au mers pe un perete orizontal, care are 150 de metri, apoi se pare că au intrat într-un puţ. Nu ştim care este starea lor, dacă s-au intoxicat sau nu, am apelat la ajutorul foştilor salvatori minieri pentru a-i căuta", a mai declarat Buca.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro