Joi, 28 martie 2024 - 4:58:58
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ce mănâncă preşedintele în noaptea de Revelion


31 decembrie 2012

Hotelul din Covasna la care este cazat preşedintele Traian Băsescu oferă în noaptea de Revelion un meniu rafinat, apreciat de gurmanzi. Pe lângă feluri rare de mâncare, şeful statului se poate delecta şi cu vinuri alese.

Meniul de Revelion conţine feluri de mâncare care pun la încercare îndemânarea celui mai experimentat bucătar: ficat de gâscă cu vişine şi reducţie de vin, gazpacho de pepene galben cu îngheţată de iaurt, pulpă de raţă umplută cu ciuperci de pădure şi sos Cumberland, muşchi de vită cu sos bearnez şi creveţi.

Cum datina spune că este bine ca în nopate dintre ani este bine să mănânci şi peşte, Traian Băsescu va avea ocazia să deguste somon la grătar cu sos de lămâie. La toate acestea se adaugă brânzeturi franţuzeşti, iar ca desert o prăjitură Mille Feuille.

Alături de coniac, whisky sau bere, meniul cu băuturi cuprinde vinuri româneşti din cele mai nobile. Dacă preferă vinul alb, preşedintele va avea de ales între Domeniile Coroanei Segarcea-Cherdonnay şi Domeniile Săhăteni-White Artisan. La vinuri roşii, oferta are Domeniile Săhăteni-Red Artisan şi Cramele Prahova-Fetească Neagră. Acestora li se alătură Davino-Ceptura, care este un vin rosé.

Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, au sosit în staţiunea Covasna duminică, la ora 11, iar luni lor li se vor alătura cele două fiice, Ioana şi Elena.

Sursa foto: http://newsbv.ro

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro