Joi, 28 martie 2024 - 9:45:45
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


O uzină a fost închisă deoarece mirosul de mercaptan a fost resimţit din Franţa până în Marea Britanie


23 ianuarie 2013

Autorităţile franceze au anunţat, marţi, închiderea unei uzine chimice de unde apăruseră emanaţii de mercaptan, mirosul fiind resimţit până în Marea Britanie. Mirosul de gaz provenit dintr-o uzină chimică din Rouen (nord-estul Franţei) s-a simţit inclusiv de partea celalată a Mării Mânecii, în sudul Marii Britanii, unde poliţia a primit telefoane din partea cetăţenilor speriaţi.

"La scurt timp după ora 07.30 (09.30 ora României), am început să primim telefoane de la cetăţenii din partea de est a Sussex, în legătură cu mirosul de gaz", a precizat poliţia din Sussex (sud-est), într-un comunicat publicat în pagina electronică, adăugând că poliţia comitatului vecin Kent a primit şi ea "un număr mare de apeluri".

"Din câte ştim, mirosul provine de la o emanaţie accidentală dintr-o fabrică din Rouen. (...) Mirosul provine de la un aditiv din gaz, care are un miros neplăcut, dar care nu este toxic şi care nu prezintă un risc public", a indicat poliţia, precizând că a primit 25 de apeluri în mai puţin de două minute în cursul dimineţii.

Emanaţia a început luni dimineaţa în fabrica Lubrizol, din Rouen, la 110 kilometri de Paris, în urma unei reacţii chimice neprevăzute într-un bazin de mercaptan.

Mirosul neplăcut a provocat emoţie în Paris, unde norul a ajuns în cursul nopţii de luni spre marţi, adus de curenţii de aer.

Mii de apeluri au fost primite de serviciile de urgenţă franceze. Autorităţile au declarat urgent că fumul nu este toxic şi că "gazul eliberat era într-o concentraţie extrem de mică".


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro