Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 12:21:00
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


TELEORMAN/ USL câştigă şefia CJ cu 78% din voturi


4 februarie 2013

Candidatul USL pentru şefia Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Gâdea, care este vicepreşedintele instituţiei, a obţinut 78,5 la sută din voturi, potrivit numărătorii paralele făcute de Uniune.

Conform numărătorii paralele a USL, candidatul Uniunii, Adrian Gâdea, a câştigat preşedinţia Consiliului Judeţean Teleorman, obţinând 78,5 la sută din voturi, scrie Mediafax.

Contracandidatul lui Gâdea, profesorul Constantin Amarie (PDL) a fost votat de 12,7 la sută dintre alegători.

De asemenea, candidatul USL la Primăria Turnu Măgurele, Dănuţ Cuclea, a obţinut 75 la sută din voturi.

În judeţul Teleorman au fost organizate 334 de secţii de votare, iar pe listele electorale permanente s-au aflat 338.023 de alegători, în timp ce pe listele electorale complementare erau 171.

Pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, la alegerile locale parţiale s-au confruntat opt candidaţi, respectiv Adrian Gâdea din partea USL, de profesie jurist, în prezent vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, Constantin Amariei, reprezentând PDL - profesor, Aurel Voicu de la Partidul Verde, care este jurist pensionar, Andrei Burcină - Partidul Naţional Democrat Creştin, Tudor Neagu de la PPDD, Mihai Pârvu Vişa din partea PRM, de profesie economist, George Pîrjol - PNŢCD, care este medic veterinar şi Sorin Andrei - Partidul "Totul pentru Ţară", de profesie constructor şi care are funcţie de manager.

Alegerile parţiale pentru preşedinţia CJ Teleorman au fost organizate ca urmare a alegerii lui Liviu Dragnea în funcţia de senator.

Tot duminică, au avut loc alegeri pentru funcţia de primar al municipiului Turnu Măgurele şi al comunei Bujoru, în timp ce în comuna Călmăţuiu de Sus au fost organizate alegeri parţiale pentru completarea Consiliului Local.

În municipiul Turnu Măgurele, fostul primar Nicolae Mohanu (USL) a fost ales senator, iar la scrutinul de duminică s-au confruntat cinci candidaţi : Dănuţ Cuclea (USL), Georgica Paunescu (PDL), Cătălin Mitrică (PPDD), George Turcu (PRM) şi Gae Cristian Felix (PER).

 

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro