Vineri, 29 martie 2024 - 4:26:31
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cutremur cu magnitudinea de 8 grade, în Pacific


6 februarie 2013

Un seism cu magnitudinea 8 s-a produs în Pacific. A fost emisă alertă de tsunami, dar aceasta a fost retrasă ulterior. Cutremurul a avut replici puternice.

Seismul  s-a produs în largul insulelor Salomon, unde mai multe sate de coastă au fost distruse, şi a determinat o alertă de tsunami într-o mare parte a Oceanului Pacific, până în Hawaii şi Noua Caledonie, potrivit realitatea.net.

Cutremurul a avut loc la ora 01.12 GMT între insulele Salomon şi Vanuatu, la nord-est de Australia, în apropiere de insulele Santa Cruz, afectate de o serie de cutremure violente în ultimele zile, a anunţat institutul american de geofizică USGS.

Avertismentul iniţial de tsunami era valabil inclusiv pentru insulele Fiji şi Papua Noua Guinee, aflate la o distanţă de 2.100 de kilometri sud, respectiv 1.800 de kilometri nord de insulele Solomon. Alte ţări, precum Australia, Noua Zeelandă, sau Indonezia, au fost şi ele prevenite. Cutremurul a fost urmat de mai multe replici, dintre care cea mai puternică a avut magnitudinea de 6,6 grade. Deocamdată nu sunt informaţii cu privire la eventuale victime sau pagube materiale. Seismul s-a produs la o adâncime de numai 5,8 kilometri, iar epicentrul a fost la 347 de kilometri est de Insulele Solomon.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro