Vineri, 19 aprilie 2024 - 4:45:54
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Descinderi la clanurile Mironescu şi Mararu


12 februarie 2013

Ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bacău au descins, marţi dimineaţă, la domiciliul din Bucureşti al interlopului Ioan Mironescu, cercetat pentru că ar fi comandat un atentat cu bombă împotriva lui Bogdan Mararu. Autorităţile au stabilit că tentativa de ucidere a lui Mararu ar fi fost o urmare a atacului armat produs pe 26 noiembrie 2012, în zona Vitan din municipiul Bucureşti, care l-ar fi vizat pe Ioan Mironescu.

Poliţiştii au efectuat mai multe percheziţii, marţi dimineaţă, la Piatra Neamţ şi Bucureşti, mai mulţi suspecţi fiind ridicaţi pentru audieri. Printre aceştia se numără şi Ioan Mironescu, cunoscut lider al lumii interlope din Piatra Neamţ şi oponent al lui Bogdan Mararu, împotriva căruia s-a încercat un atentat cu un colet explozibil pe 11 ianuarie.

Potrivit unui comunicat DIICOT, "cercetările efectuate până în prezent au relevat faptul că autorii atacului, arestaţi preventiv în această cauză, au acţionat cu intenţia de suprimare a vieţii părţii vătămate Mararu Bogdan, atentatul fiind comandat de către învinuitul Mironescu Ioan Dumitru, din Piatra Neamţ, lider al lumii interlope locale şi oponent al părţii vătămate Mararu Bogdan".

Totodată, probatoriul arată că este posibil ca mobilul atentatului din municipiul Piatra Neamţ să aibă la bază atacul armat produs în cartierul bucureştean Vitan, pe 26 noiembrie 2012, comis de cetăţeanul moldovean Vitalie Proca asupra unui bărbat aflat într-o maşină. Proca, arestat şi pus sub învinuire, a tras mai multe focuri de armă asupra unui bărbat, "intenţionând suprimarea vieţii acestuia", însă se pare că victima a fost de fapt confundată cu Ioan Mironescu.

"Procurorii DIICOT iau în calcul posibilitatea ca persoana vizată în realitate de acest atac să fi fost învinuitul Mironescu Ioan Dumitru, confuzia atacatorului fiind generată de  faptul că atât partea vătămată I. M. cât şi învinuitul Mironescu Ioan Dumitru locuiesc în cartierul Vitan, conduc acelaşi tip de autoturism, având aceeaşi combinaţie literală a numărului de înmatriculare, respectiv MERCEDES, de culoare neagră, înmatriculat cu terminaţia MIR şi au acelaşi gen  de preocupări – practicanţi ai sporturilor de contact", se mai arată în comunicatul DIICOT.

Bogdan Mararu şi Ioan Mironescu sunt doi lideri ai unor grupări interlope din Piatra Neamţ, între care există o rivalitate mai veche. Cei doi urmează să fie cercetaţi, autorităţile urmând să ia în calcul reunirea celor două cauze, pentru conturarea unei imagini complete a situaţiei de fapt şi luarea de măsuri în mod unitar în vederea destructurării grupărilor infracţionale conduse de cei doi.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro