Vineri, 29 martie 2024 - 3:37:52
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ce facem cu bariera de pe DN1?


26 februarie 2013

Reluarea traficului feroviar spre Slănic a adus bucurie în viaţa locuitorilor din zonă şi tristeţe pentru şoferii care tranzitează DN1 şi care acum se văd nevoiţi să piardă minute bune la bariera din zona Movila Vulpii.

La sediul Institutiei Prefectului, ca urmare a numărului mare de apeluri ale cetăţenilor, o şedinţă de lucru cu participarea prefectului, subprefectului, a reprezentanţilor Politiei Rutiere, CFR şi a operatorului TFG (Transferoviar Group), pentru analizarea soluţiilor de fluidizare a traficului auto prin reducerea timpilor de barieră la trecerea de nivel cu calea ferată Buda-Slănic de pe DN 1 (km 69+450).

S-a stabilit ca până la data de 15 martie propietarul şi operatorul căii ferate să prezinte modalităţile tehnice şi organizatorice de reducere, fără a pune în pericol siguranţa traficului rutier şi feroviar, a timpilor de barieră care în acest moment se cifrează la aproximativ 15 minute.

Pe DN 1 trec zilnic între 25 şi 30 de mii de autovehicule, iar la  sfărşitul de săptămână numărul depăşeşte deseori 40.000 de maşini

Pe calea ferată Buda-Slănic tranzitează zilnic şapte perechi de trenuri (dus – întors).


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro