Vineri, 29 martie 2024 - 2:35:11
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


PLOIEŞTI/ Percheziţii la persoane acuzate de şantaj şi violenţă


4 martie 2013

Zece percheziţii au avut loc la locuinţele mai multor persoane suspectate de infracţiuni cu violenţă. 28 de persoane au fost conduse de poliţişti la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploieşti pentru audieri.

În dimineaţa zilei de 4 martie a.c., poliţiştii B.C.C.O. Ploieşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Ploieşti, cu sprijinul I.P.J. Prahova, I.J.J. Prahova şi al Grupării Mobile de Jandarmi “Mihai Basarab” Ploieşti au efectuat 10 percheziţii la locuinţele mai multor suspecţi de infracţiuni cu violenţă, respectiv şantaj, tâlhărie, furt şi alte infracţiuni. De asemenea au pus în executare 28 de mandate de aducere, persoane în cauză fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – ST Ploieşti pentru audieri.

Activitatea investigativă în cauză a început în luna august 2012, reieşind faptul că, începând cu anul 2011 şi până în prezent, membrii grupării au acţionat în mod coordonat în scopul comiterii unor infracţiuni grave pentru a obţine în mod direct un beneficiu financiar.

Din gruparea infracţională făceau parte şi mai multe tinere care aveau rolul de a atrage diferiţi bărbaţi sub diverse pretexte – postarea unor fotografii pe internet sau a unor anunţuri conform cărora îşi manifestă disponibilitatea să meargă în străinătate să lucreze ca dansatoare în cluburi, escorte sau să practice prostituţia.

Membrii grupării atrăgeau victimele în diferite locuri unde se întâlneau cu respectivele tinerele, care le convingeau să plătească anumite sume de bani, de regulă 2400 lei, în contul unor datorii acumulate anterior de acestea.

După primirea banilor, ceilalţi membri ai grupării interveneau pretinzând că sunt soţi sau rude ale fetelor şi îi deposedau prin violenţă de bani sau bunuri.

De asemenea, prin şantaj, determinau victimele să nu formuleze plângeri, în caz contrar ameninţând că îi vor reclama ca fiind proxeneţi.

În situaţia în care victimele formulau plângeri, membrii grupării le determinau victime, prin şantaj şi ameninţare, să şi le retragă.

După audierea persoanelor implicate şi efectuarea actelor procedurale, urmează ca procurorul de caz să dispună măsuri legale faţă de o parte dintre suspecţi.

Până în prezent au fost indetificate mai multe victime, 13 dintre acestea fiind deja audiate în cauză.

Cercetările continuă în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în activităţile ilicite, identificarea şi indisponibilizarea unor bunuri şi probarea întregii activităţi infracţionale.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro