Joi, 28 martie 2024 - 8:11:43
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Percheziţii în ţară şi la Londra, la o reţea de proxeneţi


5 martie 2013

Percheziţii de amploare la traficanţii de persoane. Peste 20 descinderi au loc simultan în Gorj, Dolj, Olt dar şi la Londra.  Mai mulţi români sunt acuzaţi că au vândut tinere, printre care şi minore, pentru prostituţie. Astfel au obţinut  peste un milion de euro.

Marţi dimineaţă, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T., în cooperare cu autorităţile britanice, au efectuat simultan 23 de percheziţii, dintre care 19 în judeţele Gorj, Dolj şi Olt şi 4 în Londra. La acţiunea din Londra participă şi doi poliţişti români şi un procuror.

În urma investigaţiilor desfăşurate în cadrul echipei comune de anchetă româno – britanică JIT (Joint Investigation Team), a fost destructurată o grupare infracţională transfrontalieră, specializată în trafic de persoane şi trafic de minori.

Au fost efectuate simultan 19 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Gorj, Dolj şi Olt, la locuinţele membrilor grupului infracţional organizat.

Concomitent cu desfăşurarea acţiunii în România, s-a acţionat şi în Marea Britanie – Anglia. Astfel, au fost efectuate 4 percheziţii domiciliare în Londra, urmând ca persoanele identificate atât în România, cât şi în Anglia, să fie audiate de către procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj.

Din cercetările desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate a reieşit faptul că, în perioada ianuarie 2010 – februarie 2013, membrii grupului infracţional organizat au racolat, traficat şi exploatat sexual în Anglia, 25 de victime, dintre care 23 majore şi două minore, obţinând venituri ilicite de aproximativ 1.000.000 de euro.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, trafic de persoane şi trafic de minori, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 7 din Legea 39/2003 privind combaterea criminalităţii organizate, respectiv art.12 şi art. 13 din Legea 678/2001 privind combaterea traficului de persoane.

 

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro