Joi, 25 aprilie 2024 - 10:42:55
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


78.750 copăcei plantaţi de 4.850 voluntari în doi ani de activitate


11 martie 2013

Din 2011, iniţiativa Plantăm fapte bune în România a organizat plantări pe 31 hectare de teren public aflat în situaţii dificile: suprafeţe agricole degradate, care suferă de alunecări sau se află în regiuni afectate de fenomenul deşertificării. Iniţiativa se bazează pe voluntariat şi a reuşit în această perioadă plantarea a 78.750 de copăcei cu ajutorul a 4.850 de iubitori de natură, în folosul comunităţilor.

Rezultatele înregistrate anul trecut precum şi resursele mobilizate au fost publicate în Raportul Anual 2012. Astfel, acţiunile de împădurire au devenit cea mai mare sursă de dezvoltare a proiectului: în cele două anotimpuri potrivite plantărilor din 2012, primăvara devreme şi toamna târzie, au fost organizate împăduriri în 7 judeţe, pe 17,3 hectare, alături de 1680 de voluntari, inclusiv în oraşul Breaza. Puieţii plantaţi în Argeş, Constanţa, Ialomiţa, Prahova, Mureş, Satu Mare şi Timiş au fost aleşi în funcţie de recomandările specialiştilor în silvicultură.

În vara anului trecut au fost realizate şi primele acţiuni de îngrijire ale plantaţiilor care fuseseră deja realizate, fie în toamna lui 2011, fie din primăvara lui 2012: în cinci  judeţe au intervenit 298 de voluntari, printre care şi persoane private de libertate.

În 2012 au fost atrase fonduri cu 86 % mai mult decât în 2011. Aportul companiilor a generat derularea unor acţiuni ample la nivel naţional, fie că aceste resurse au fost primite sub formă financiară, prestări de servicii pro bono, donaţii in-kind sau chiar asumarea unor cheltuieli în numele nostru de către colaboratori. Totalul acestora a însumat 344.435,33 RON.

În 2012 resursele financiare ne-au fost puse la dispoziţie de următorii parteneri: Ambasada Marii Britanii în România, Coco Rico, Comunitatea Românilor din Emiratele Arabe Unite, DB Schenker, Holcim, JTI, Mega Image, New Sit Sollutions, Promenada Mall, TechSoup România, Ţucă, Zbârcea & Asociaţii, UPS.

De asemnea, am beneficiat de sprijinul non-financiar din partea mai multor entităţi: Agenţia Naţională a Vamilor, Alcatel-Lucent, Asociatia Pathos, Avon, BGS, Bit Defender, Bosch Communication, Coca Cola, Debenhams, Dr.Oetker, Epoint Web Sollution, Flextronics, Gotec, HELLA KgaA Hueck & Co, Holcim, JTI, Orange România, P&G, Siemens, Xerox România, BGS, Mediurg Prahova, Ţucă, Zbârcea&Asociaţii, Debenhams, BDO Audit, The Cell, Cosmote, Dan Sepsi SRL Prahova, Fan Courier, Siletina, Trans Air Agency, Baumax.

Activităţile iniţiativei Plantăm fapte bune în România s-au desfaşurat la nivel local cu sprijinul Asociaţiei GEEA în Argeş, Asociaţiei ECO CLUB în Timişoara, Asociaţiei T.E.R.I.S. în Iaşi, Asociaţei Social Eco Team din Prahova, a Centrului pentru Resurse Civice în Constanţa şi a două grupuri de iniţiativă de oameni inimoşi din judeţele Mureş şi Satu Mare.

 

Plantăm fapte bune în România este o iniţiativă a societăţii civile tinere din România, bazată pe voluntariat, programată a se derula pe o perioadă de 5 - 7 ani la nivel naţional. Iniţiativa constă în acţiuni de conştientizare, semnalarea tăierilor de păduri ilgale, plantarea pe terenuri publice care în prezent nu sunt incluse în fondul forestier, monitorizarea plantărilor şi efectuarea de lucrări de întreţinere până la reuşita finală.

Din 2011, Plantăm fapte bune în România a mobilizat 4850 de voluntari, cu ajutorul cărora au fost plantaţi peste 78.700 de arbori forestieri, pe 31 hectare de teren neproductiv (agricol degradat, cu risc de alunecare, care prezintă alunecări de suprafaţă sau de profunzime, care sunt afectate de fenomenul de deşertificare).

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro