Marţi, 16 aprilie 2024 - 8:20:19
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Posibil cod PORTOCALIU de viscol şi ninsori


21 martie 2013

Meteorologii ar putea emite o atenţionare COD PORTOCALIU de vreme rea, care ar urma să fie valabilă vineri în intervalul 10.00 - 18.00, a anunţat directorul ANM, Ion Sandu, la şedinţa Comitetului pentru situaţii de urgenţă.

 

Meteorologii au emis, miercuri, o atenţionare cod galben de intensificări ale vântului, ninsori viscolite şi răcire accentuată, care va intra în vigoare de vineri, ora 8.00, şi va fi valabil până sâmbătă, la aceeaşi oră, în toate judeţele ţării. Potrivit ANM, în vestul, centrul şi nordul ţării vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări, cu viteze de 55 - 60 de kilometri pe oră şi la munte peste 90 de kilometri pe oră, viscolind şi spulberând temporar zăpada.

„Atenţionarea cod galben pentru mâine (vineri, n.r.) presupune transformarea precipitaţiilor sub formă de ploaie în zăpadă în partea de vest, nord şi după aceea în nordul Moldovei şi toată Moldova în cursul zilei de mâine. Este foarte posibili ca mâine dimineaţă ANM să dea un cod portocaliu de vânt, de peste 80 de km/h,  pentru următoarele judeţe, Mehedinţi, Dolj, Gorj, Teleorman, începând de la ora 10.00 până la ora 18.00. În Moldova este posibil cod portocaliu pentru mâine şi asociat cu ninsoare. Atenţionarea cod galben este emisă până sâmbătă dimineaţa”, a declarat directorul ANM, Ion Sandu.

În sud şi sud-est vor fi precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă, iar rafalele vor depăşi local 60 - 70 de kilometri pe oră.

În Moldova, ninsorile se vor extinde dinspre nordul regiunii, vântul se va intensifica până la 75 - 80 de kilometri pe oră, iar spre seară şi în noaptea de vineri spre sâmbătă va fi viscol.

ANM a precizat că la sfârşitul săptămânii vremea se va răci accentuat în toate regiunile, devenind geroasă în cursul nopţilor şi al dimineţilor, cu precădere în nord, nord-est şi centru.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 15 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro