Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 10:11:40
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cutremur cu magnitudinea de 6,1 grade Richter, în Taiwan


27 martie 2013

Un puternic seism cu magnitudinea de 6.1 a zguduit imobilele din capitala taiwaneză Taipei. Cutremurul s-a produs la ora locală 10:03 (04:03, ora României) şi epicentrul a fost localizat în districtul Nantou (centru) la 15 kilometri adâncime, conform agenţiei meteorologice taiwaneze.

Conform pompierilor, cel puţin trei persoane au fost rănite uşor. O a patra persoană, o femeie, a fost lovită în cap de o bucată de plafon căzut, conform informaţiilor transmise de televiziunea SET TV şi preluate de Agerpres.

Seismul a provocat de asemenea un incendiu. Circulaţia metroului din Taipei a fost întreruptă şi toate trenurile de mare viteză ale ţării au rămas imobilizate în aşteptarea unspecţiei reţelei de cale ferată. Centrul american de geofizică (USGS) a măsurat seismul la o magnitudine de 6.0, iar agenţia meteorologică la 6.1.

Districtul Nantou a fost epicentrul în septembrie 1999 al unui cutremur cu magnitudinea de 7.6 care s-a soldat cu 2.400 de morţi, catastrofa naturală cu cele mai multe victime din istoria recentă a insulei. Taiwan, situat la joncţiunea a două plăci tectonice, este des afectat de cutremure de pământ.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro