Vineri, 19 aprilie 2024 - 4:52:20
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sorin Ovidiu Vîntu, eliberat din penitenciar pe 1 mai


28 aprilie 2013

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu va fi eliberat la termen din Penitenciarul Bucureşti-Jilava pe 1 mai, după ce a ispăşit pedeapsa de un an la care a fost condamnat pentru şantajarea ploieşteanului Sebastian Ghiţă, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al instituţiei, Cristian Erving Micu.

Judecătoria Sectorului 4 a respins pe 6 martie cea de-a doua cerere de eliberare condiţionată din închisoare a omului de afaceri, prima fiind respinsă definitiv de Tribunalul Bucureşti în data de 25 ianuarie.

Comisia de eliberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Bucureşti-Jilava a dat aviz favorabil pe 7 februarie în privinţa eliberării lui Sorin Ovidiu Vîntu.

Sorin Ovidiu Vîntu şi omul său de încredere, Ion Ilie Cezar, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului General pe 23 mai 2011, fiind acuzaţi că l-au şantajat pe Sebastian Ghiţă.

Potrivit Parchetului, în perioada martie - aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar l-au constrâns, prin ameninţare, pe Sebastian Ghiţă să le remită suma de 150.000 de euro ori să accepte denunţarea unui contract cu scopul obţinerii injuste în folosul lor de beneficii materiale, cu consecinţa prejudicierii părţii vătămate.

Fostul manager al postului Realitatea TV Sebastian Ghiţă spunea, pe 7 iunie 2012, la Curtea de Apel Bucureşti, că în perioada în care lucra la această televiziune Vîntu l-a ameninţat şi a făcut presiuni asupra sa pentru a-i plăti suma de 200.000 de euro lunar.

Sebastian Ghiţă a povestit că Vîntu a continuat să-l ameninţe cu diferite ocazii, inclusiv într-o întâlnire la o benzinărie, iar prezenţa omului de încredere al acestuia, Ion Ilie Cezar, la sediul Realitatea TV, era nejustificată şi fără niciun temei.

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe 21 iunie 2012 pe Sorin Ovidiu Vîntu la un an de închisoare pentru şantaj.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro