Vineri, 29 martie 2024 - 8:54:52
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Grupare specializată în trafic de persoane, destructurată de DIICOT şi Poliţie


8 noiembrie 2013

O grupare infracţională, formată din nouă membri, specializată în trafic de persone, trafic de minori şi spălare de bani, a fost destructurată de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT din Teleorman, informează un comunicat.

Membrii grupării ar fi recrutat, din judeţele Teleorman, Giurgiu, Olt, Dolj, Vaslui şi Călăraşi, 63 de persoane, atât majore cât şi minore. Victimele au fost transportate în Spania unde membrii grupării, le-ar fi exploatat, prin violenţă, forţa de muncă.

Din cercetările efectuate, a reieşit că membrii grupării ar fi obţinut, astfel, aproximativ 600.000 de euro care au fost investiţi în imobile construite în municipiul Alexandria sau au fost depuşi în conturi bancare.

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii şi procurorii au descoperit şi ridicat în vederea confiscării 35.000 de euro, 1.100 de lire sterline, 1.400 de dolari şi 47.000 de lei.

De asemenea, a fost aplicat sechestru asigurator pe 11 imobile ale membrilor grupării şi ale familiilor acestora şi pe 4 conturi bancare în care se aflau cu titlu de depozit 150.000 de lei.

Membrii grupării au fost conduşi la sediul DIICOT - Biroul Teritorial Teleorman pentru audieri.

Suspecţii sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire în grup infracţional organizat, trafic de persone, trafic de minori şi spălare de bani.

În urma probatoriului administrat în cauză, suspecţii au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca vineri să fie prezentaţi Tribunalului Teleorman cu propunere de arestare preventivă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro