Marţi, 23 aprilie 2024 - 9:46:44
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Descinderi la Consiliul Judeţean Dolj


11 decembrie 2013

Mascaţii au descins miercuri dimineaţă la sediul Consiliului Judeţean Dolj. Potrivit aceleiaşi surse, preşedintele consiliului, Ion Prioteasa, este suspectat de corupţie, alături de alţi şapte funcţionari publici. Acţiunea este coordonată de DNA.

Procurorii DNA au mers miercuri dimineaţă la Consiliului Judeţean Dolj pentru a efectua verificări la mai multe dintre direcţii ale instituţiei. Preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, este suspect de fapte de corupţie.Autorităţile verifică mai multe contracte de achiziţii suspecte. Ulterior, mai mulţi funcţionari urmează să fie duşi la sediul DNA pentru audieri.

Anchetatorii verifică toată clădirea, însă percheziţii se fac şi la domiciliile celor opt persoane vizate.

Conform cercetărilor efectuate de procurori, mai mulţi funcţionari publici din cadrul Consiliului Judeţean Dolj, folosindu-se de autoritatea cu care au fost învestiţi, au intervenit în procedurile de atribuire a contractelor ce aveau ca beneficiari instituţia publică, direcţionându-le către firmele agreate, percepând în schimb un „comision" din valoarea contractelor. Funcţionarii publici încălcându-şi atribuţiile de serviciu, au acţionat pentru adjudecarea unor licitaţii către firme agreate prin crearea condiţiilor tehnice şi organizatorice favorizante, producând astfel un prejudiciu în bugetul Consiliului judeţean Dolj, se arată în comunicatul DNA.

În prezent sunt în derulare 10 percheziţii. Procurorii au beneficiat de sprijinul tehnic al SRI şi al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei romane.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro