Vineri, 19 aprilie 2024 - 1:10:47
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Atentat terorist în Bulgaria


18 iulie 2012

atentatCel puţin şapte persoane au fost ucise şi numeroase altele au fost rănite într-o explozie care a vizat un autocar cu turişti israelieni, arata cotidianul Haaretz. Atentatul a avut loc în parcarea aeroportului din staţiunea bulgară Burgas. Conform agenţiei de presă Novinite, din Bulgaria, cel puţin cinci persoane au fost ucise şi circa 20 au fost rănite.

21:32

Liderul Opoziţiei din Bulgaria, Sergei Stenishev, a transmis condoleanţe familiilor victimelor şi a spus că nimic din lumea asta nu justifică uciderea unor oameni inocenţi.

21:03

Ministrul bulgar de Interne anunţa un nou bilanţ: cinci morţi confirmate şi 33 de răniţi, trei dintre ei în stare critică.

20:50

Nouă persoane sunt date dispărute.

20:32

Mişcarea şiita libaneza Hezbollah sugerează că este implicată în atentatul din Bulgaria, ipoteza confirmată de premierul Israelului, care a acuzat Iranul, un susţinător al Hezbollah.

Potrivit postului de televiziune Al-Manar, aparţinând mişcării teroriste şiite Hezbollah, turiştii israelieni din Bulgaria au fost atacaţi cu grenade şi mitraliere.

20:11

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu susţine că Iranul este responsabil de acest atac. "Acesta este un atentat terorist iranian. Israel va reacţiona vehement la teroarea iraniană", a declarat Netanyahu. Şi Ehud Barak, ministrul israelian al Apărării, a dat vina pe Iran pentru tragedia din Bulgaria.

20:00

Explozia produsă în parcarea aeroportului din Burgas a fost precedată de focuri de armă, afirma purtătorul de cuvânt al premierului Israelului.

"Au avut loc focuri de armă şi un dispozitiv exploziv a fost aruncat într-un autocar care transporta turişti israelieni", a declarat Ofir Gendelman, purtătorul de cuvânt al premierului Benjamin Netanyahu.

19:40

Sunt preconizate întârzieri ale zborurilor dinspre Israel spre Europa.

19:35

27 dintre turiştii israelieni din autocar au fost spitalizaţi. Trei dintre ei, între care şi şoferul autocarului, sunt în stare gravă. Printre pasagerii autocarului se aflau şi trei femei gravide.

19:28

Kristalina Georgieva, comisar european bulgar pentru Cooperare internaţională şi ajutor umanitar: "Sunt şocată şi profund întristată de vestea exploziei din Burgas. Urmăresc ştirile constant", a scris Georgieva pe Twitter.

19:17

În autobuz erau cel puţin 40 de persoane.

19:13

Conform ultimelor informaţii, explozibilul era depozitat în locul destinat bagajelor din autobuz.

Preşedintele, prim-ministrul şi ministrul de Interne sunt la faţa locului.

19:00

Ministerul bulgar de Interne a anunţat că trei persoane au murit pe loc, iar alte aproximativ 20 au fost rănite în atentatul care a vizat autocarul cu turişti israelieni. 18 dintre răniţi au fost deja spitalizaţi.

Aeroportul din Burgas a fost închis. Toate zborurile au fost redirecţionate către aeroportul din Varna.

Aeroportul din Burgas a informat că turiştii israelieni au aterizat în Bulgaria în jurul orei 4.50, cu o cursă Air VIa de la Tel Aviv. Pasagerii s-au îmbarcat pe urmă într-un autocar, pentru a ajunge în staţiunea Sunny Beach. Martorii au povestit că, la scurt timp după ce o persoană s-a îmbarcat în autocarul plin de tineri israelieni, a avut loc o explozie foarte puternică.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro