Vineri, 29 martie 2024 - 2:24:28
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


COD PORTOCALIU de INUNDAŢII în Mehedinţi şi Prahova


23 mai 2012

cod-portocaliuHidrologii au emis astazi o avertizare cod portocaliu privind riscul de inundatii, pentru judetele Mehedinti si Prahova, valabila de astazi, ora 16:00, pana joi, 24 mai, ora 14:00, si mentin avertizarea cod galben pentru mai multe bazine hidrografice din tara.

Avertizarea face referire la scurgeri importante pe versanti, torenti, pâraie, râuri necadastrate si cresteri de debite si niveluri pe râuri cu depasiri ale COTELOR DE  APARARE.

BAZINE HIDROGRAFICE AFECTATE:     Bega, Timis, Bârzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna,  Jiu superior si mijlociu, Olt superior si mijlociu, afluentii Argesului superior si Ialomita.

Astfel, se instituie COD PORTOCALIU pe Motru si pe afluentul sau Cosustea - jud. Mehedinti si pe Teleajen si pe afluentul sau Cricovul Sarat, judetul Prahova.

Se mentine COD GALBEN pe râurile din bazinele hidrografice: Bega Veche, Bega- jud TM., Timis, Bârzava- jud. CS si TM, Caras, Nera, Cerna- jud. CS, Jiu si afluentii sai din sectorul Iscroni-amonte Podari-jud. HD, GJ, MH, DJ, afluentii din zona de munte ai Argesului- jud.AG si DB, pe Ialomita- jud. DB si IL si  Prahova - jud. PH si IL.

Se instituie COD GALBEN pe afluentii din zona de munte ai Oltului superior si mijlociu –jud. BV, SB si VL.

Specialistii mentioneaza ca aceste fenomene se pot produce si pe unii afluenti de grad inferior ai râurilor marcate pe harta si pe cursurile de apa necadastrate


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro