Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 4:48:04
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Congresul PE/ “Trebuie să ne străduim să înrădăcinăm conştiinţa europeană” - Josef Daul, preşedintele Grupului PE


17 octombrie 2012

Partidul Popular European îşi desfăşoară Congresul statutar în Bucureşti, în perioada 17-18 octombrie a.c. Josef Daul, preşedintele Grupului PE conduce delegaţia grupului parlamentar la Congres. Adresându-se celor 1.200 de participanţi din 40 de ţări, Josean Daul a subliniat importanţa unei Europe unite şi de asemenea nevoia unei Uniuni politice veritabile împreună cu consolidarea coeziunii fiscale şi sociale.


Josef Daul, preşedintele celui mai mare Grup din Parlamentul European a declarat: "Europa este Politica Agricolă Comună, Politica Regională de Dezvoltare şi bineînţeles Schengen. Este Erasmus, împreună cu cei 2 milioane de studenţi ai săi. Europa este extindere. Este Politica de Vecinătate, prin care crea o zonă de parteneriat, prosperitate şi pace. Europa înseamnă politici concrete de pe urma cărora europenii beneficiază în fiecare zi. Astăzi avem datoria să mergem mai departe pentru integrare, pentru o creştere economică mai mare, pentru mai multe locuri de muncă şi mai multă prosperitate."


Din punctul de vedere al preşedintelui, pentru a fi cu adevărat eficienţi, Europa trebuie să se îndrepte către un nivel de armonizare fiscală şi socială, bazat pe un cadru financiar solid şi pe o Piaţă Unică cu adevărat funcţională: " Avem nevoie de un cadru financiar solid pentru a întări un buget european ambiţios, care în fapt este un buget de investiţii. Nu putem vorbi despre creştere economică fără investiţii. Cum de asemenea nu putem vorbi despre o creştere sus tenabila fără investiţii în infrastructura, cercetare şi dezvoltare. Trebuie să ne concentrăm eforturile pentru a finaliza Piaţa Unică. Odată atins acest obiectiv va duce la creşterea mobilităţii pe piaţa de muncă europeană şi va reprezenta o veritabilă măsură împotriva şomajului, mai ales împotriva şomajului în rândul tinerilor."


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro