Joi, 28 martie 2024 - 8:28:03
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cutremur puternic în Chile


22 noiembrie 2012

Un puternic cutremur de magnitudine 5,9 a zguduit miercuri centrul Chile, zgâlţâind clădiri de birouri din capitala Santiago timp de aproape un minut, dar autorităţile au declarat că nu au fost raportate pagube şi au exclus posibilitatea producerii unui tsunami de-a lungul coastelor, informează Associated Press.

Institutul de geofizică american USGS a anunţat că epicentrul cutremurului a fost situat la 59 km sud-vest de oraşul-port San Antonio, Chile. El s-a produs la ora locală 18.36. USGS a anunţat iniţial magnitudinea seismului de 6,1, dar a revizuit-o apoi la 5,9.                  

Clădirile s-au legănat în capitală şi unii oameni au fugit în stradă de teamă. Biroul chilian al serviciilor de urgenţă a declarat că nu au fost raportate imediat pagube la infrastructură.                     

USGS a anunţat de asemenea alte două seisme de magnitudine 5,1 şi 5,2 miercuri lângă San Antonio.                  

Chile este extrem de predispus la seisme şi locuitorii săi au amintiri rele despre alte cutremure ce au provocat distrugeri pe scară largă.                    

În 2010, un cutremur devastator cu magnitudinea 8,8, unul dintre cele mai puternice înregistrate, şi tsunami pe care l-a dezlănţuit au ucis 551 de persoane, au distrus 220.000 de case şi au măturat docuri şi staţiuni de pe litoral. Dezastrul costă Chile 30 de miliarde de dolari sau 18% din PIB-ul său anual.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro