Marţi, 23 aprilie 2024 - 12:28:19
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


De ce este obligatoriu să mâncăm ciocolată


13 octombrie 2012

 

Cu cât populaţia unei ţări mănâncă mai multă ciocolată, cu atât respectivul stat are mai multe şanse la Premiul Nobel. O concluzie la care a ajuns un cercetător american şi dezvăluită zilele trecute. Ciocolată neagră, bogată în cacao, nu este numai delicioasă, dar ameliorează funcţiile cognitive. Şi nu este singura calitate a ciocolatei.


1. A consuma o tabletă de ciocolată neagră înseamnă a oferi organismului o porţie binevenită de minerale, precum magneziu, fosfor sau potasiu, fier şi zinc. Ca să nu mai vorbim de vitamine, în special a celor din grupa B. Asociată cu o alimentaţie variată, ciocolată favorizează, astfel, echilibrul alimentar. Atenţie însă, ciocolată trebuie să fie cu adevărat neagră.


2. Ciocolată este excelentă pentru menţinerea moralului, indiferent de ce se spune. De ce? Înainte de toate, pentru că are magneziu, un mineral recunoscut pentru efectele relaxante şi important pentru activitatea creierului. În al doilea rând, pentru că este bogată în teobromina, un stimulent reputat, precum şi în tiramina şi feniletilamina, două substanţe apropiate de amfetamina, care acţionează asupra creierului, sporind efectele neurotransmiţătorilor.


3. Ciocolată ajuta la luptă împotriva ridurilor. De fapt, ciocolată face parte din top-10 al alimentelor care întineresc! Dar numai cea neagră, nu cu lapte sau ciocolată albă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro