Vineri, 19 aprilie 2024 - 8:30:02
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Doua banci de talie mondiala se pregatesc pentru iesirea mai multor tari din Zona Euro


25 decembrie 2011

swiftWall Street Journal relateaza ca cel putin doua banci de anvergura mondiala au luat masuri pentru a fi pregatite sa efectueze tranzactii in vechile monede ale tarilor din Zona Euro, in conditiile in care criza datoriilor europene s-a intensificat in ultimele luni.

Aceste banci au incercat sa creeze sisteme care sa permita tranzactii in monede precum lira italiana sau drahma, dar s-au confruntat cu dificultati, afirma cotidianul economic, care citeaza surse apropiate dosarului.

Responsabilii tehnici ai acestor banci au contactat Swift, firma belgiana care gestioneaza reteaua utilizata pentru tranzactiile financiare internationale, cu scopul de a obtine sprijin tehnic si coduri ale devizelor necesare pentru pregatirea sistemelor de securitate, in cazul in care Zona Euro se prabuseste, au explicat sursele citate.

Dar Swift a refuzat sa ofere aceste informatii, de teama ca ar putea alimenta speculatiile si fragiliza si mai mult Zona Euro.

Potrivit cotidianului american, bancile studiaza toate aspectele impactului pe care l-ar avea iesirea uneia sau mai multor tari din Zona Euro, de la acordurile de credit si pana la securitatea personalului lor din aceste tari.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro