Joi, 28 martie 2024 - 2:09:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ger, viscol si zapada de 10 centimetri la munte


31 martie 2012

ploaieS-a întors iarna la munte. E ger, ninge şi viscoleşte că în decembrie. La Predeal, stratul de zăpadă s-a aşternut de 3 centrimetri, iar la Bălea, în munţii Făgăraş, a ajuns chiar la 10 centimetri.


În toate staţiunile montane este foarte frig; joi noapte, mercurul în termometre a coborât chiar până la minus 10 grade Celsius.
Mai întâi a plouat, dar treptat ploaia s-a transformat în ninsoare astfel că vineri dimineaţa peisajul era alb în zonele aflate la peste 1.000 de metri altitudine.


În platoul Bucegilor vremea este şi mai urâtă. Viscoleşte că în plină iarnă, astfel că instalaţiile de transport pe cablu au fost oprite, deşi pârtiile sunt excelente şi există şi turişti care şi-ar dori să schieze.


Drumul Naţional 1 este umed şi nu este exclus ca din cauza frigului să apară poleiul.


În următoarele zile, spun meteorologii, vremea va fi la fel de urâtă aşa că este posibil să mai vorbim de ninsoare până săptămâna viitoare.
Sâmbătă va ploua slab mai ales în jumătatea nordică, duminică ploile se mută în sud, iar luni va mai plouă, cu totul izolat în nord. Fluctuaţiile termice vor fi minore, în jurul valorilor normale pentru această perioadă.


În intervalul 28 martie - 31 martie vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze ce vor depăşi izolat 50 - 60 km/h. La munte intensificările vor fi susţinute cu rafale de peste 70 km/h.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro