Marţi, 16 aprilie 2024 - 1:22:41
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Începe Festivalul Internaţional de Film


19 iulie 2012

festivalÎn această seară, de la ora 21.00, la sala mare a Teatrului „Sică Alexandrescu “şi în Piaţa Sfatului debutează Festivalul Internaţional de Film Braşov. Organizat de „Braşov Film Center “festivalul cuprinde nouă pelicule în concurs, alte peste 20 de filme de lung metraj şi documentare urmând să fie prezentate în afara competiţiei.
Prima ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Braşov se va încheia pe 29 iulie, când la Teatrul „Sică Alexandrescu “va avea loc gala şi decernarea premiilor. Toate filmele vor fi prezentate în limba engleză sau vor avea subtitrare în limba engleză. Intrarea spectatorilor va fi liberă.

Documentar despre Braşov

În această seară, de la ora 21.00, la sala mare a Teatrului „Sică Alexandrescu “va fi lansat şi primul documentar de lung metraj dedicat Braşovului, „Braşov, probably the best town în the world “, regizat de regizorul canadian Bruno Pischiutta, care este şi directorul festivalului. Filmul, realizat în special pentru a fi prezentat peste Ocean, se doreşte a fi o pledoarie pentru Braşov, pentru frumuseţea oraşului şi a oamenilor de aici. În film sunt prezentate obiceiurile care au dus vestea Braşovului (la loc de frunte aflându-se obiceiurile Junilor din Şcheii Braşovului), dar şi despre locurile care trebuie vizitate de un turist atunci când ajunge la Braşov ori despre convieţuirea populaţiei majoritare cu minorităţile etnice din zonă. „Este un film care vrea să invite americanii şi canadienii să viziteze Braşovul “, a concluzionat regizorul filmului. Tot astăzi, dar de la ora 21.30 în Piaţa Sfatului va fi prezentat filmul regizorului Deron Albricht „The Detiny of Lesser Animals “, o coproducţie SUA/Ghana a anului 2011.

Concurs cu nume de legendă

Cele nouă filme incluse în concurs sunt producţii ale ultimilor trei ani, semnate de nume importante ale cinematografiei mondiale, printre care regizorii Robert Redford, Paul Weitz sau John Cameron Mitchell. Realizate în SUA, Franţa, Marea Britanie, Italia, Portugalia filemel au în distribuţie actori mari şi foarte îndrăgiţi ca Robert de Niro, Julianne Moore, Kevin Kline, Judi Dench, Nicole Kidman sau Ben Stiller. Un punct de atracţie al acestei prime ediţii a „Braşov Film Festival “îl vor constitui proiecţiile în afara concursului, care vor avea loc atât în Piaţa Sfatului, cât şi în sala Teatrului „Sică Alexandrescu “. Printre filmele pe care braşovenii le vor putea urmări în Piaţa Sfatului se numără „Maradona “, regizat de Emir Kusturica, un omagiu adus marelui fotbalist argentinian ori „Midnight în Paris “regizat de Woody Allen. În afara concursului vor fi prezentate peste 20 de filme artistice şi documentare de lung şi scurt metraj, realizate în SUA, Canada, Japonia, Islanda, Africa de Sud, Ghana, Spania, Serbia.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro