Joi, 25 aprilie 2024 - 9:49:03
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


ITALIA/Seismologi condamnaţi după cutremurul din L'Aquila, 2009


22 octombrie 2012

Şase seismologi italieni, împreună cu un director din Protecţa civilă L'Aquila, au fost condamnaţi azi la câte şase ani de închisoare, pentru omor din imprudenţă, deoarece au subestimat riscurile existente în cazul producerii unui cutremur puternic.

Procurorul Fabio Picuti ceruse o pedeapsă de patru ani cu închisoarea pentru cei şapte oameni de ştiinţă membri ai Comisiei pentru evaluarea situaţiilor de risc, însă judecătorul MArco Billi a considerat că patru ani ar fi prea puţin şi a ronunţat azi pedepse mult mi dure, de câte şase ani.

Printre cei condamnaţi se numără şi Enzo Boschi, preşedintele Institutului Naţional Italian de Geofizică şi Vulcanologie, precum şi Claudio Eva, de la Universitatea din Genova.

Cei şapte au fost acuzaţi de neglijenţă şi neîndeplinirea obligaţiei de a informa corect autorităţile şi cetăţenii oraşului referitor la riscurile producerii unui seism major.

În cutremurul din 9 aprilie 2009 şi-au pierdut viaţa peste 300 de persoane, au fost rănite peste 1.500, şi au fost distruse aproape toate monumentele medievale din oraşul L’Aquila.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro