Joi, 28 martie 2024 - 3:34:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


JO la Raşnov


14 august 2012

rasnovRîşnovul va găzdui, în cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) din 2013 şi concursul de biatlon.

Această probă era iniţial programată să aibă loc la Buşteni, însă din cauza unor probleme organizatorice, oraşul prahovean a renunţat la implicarea în FOTE. Vineri, primarul Adian Veştea a anunţat astfel că Rîşnovul va pune la dispoziţia FOTE atât trambulinele pentru concursul de sărituri cât şi pârtia pentru biatlon de pe Valea Cărbunării. „Am avut o discuţie cu conducerea Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), chiar înainte de plecarea la Jocurile Olimpice de la Londra, legat de acest lucru, iar zilele trecute am discutat şi cu reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).

Pista de biatlon înseamnă o investiţie de 1,2 milioane de euro şi iniţial am vrut să renunţ la această probă şi să rămânem doar cu cele de sărituri-fete, care va avea loc pe trambulină de K64 şi de sărituri băieţi, care va fi pe trambulină de K90. Vom găzdui până la urmă şi biatlonul şi sper să fie la standardele pe care ni le-am impus“, a declarat primarul oraşului Râşnov, Adrian Veştea. În acest moment, complexul de sărituri de pe valea Cărbunării de la Râşnov cuprinde trei trambuline cu puncte de construcţie (punctul K) la 15 metri, 35 de metri, respectiv 64 de metri, construite printr-un parteneriat între Federaţia Română de Schi-Biatlon şi OMV. O a patra trambulină, de k90 este în construcţie şi va fi finalizată în această toamnă, astfel încât până la FOTE 2013 să găzduiască cel puţin un concurs.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro