Marţi, 23 aprilie 2024 - 5:48:21
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Minus 2 grade Celsius, la Miercurea Ciuc


14 septembrie 2012

frigCea mai scăzută temperatura din ţară, minus 2 grade Celsius, s-a înregistrat, joi dimineaţa, la Miercurea Ciuc, fiind prima valoare negativă din această toamnă.

Meteorologul Gyorffi Tunde de la Staţia Meteorologică din Miercurea Ciuc a declarat că această temperatură s-a înregistrat în jurul orei 7.30 şi a stagnat la aceeaşi valoare timp de aproximativ o oră.

"În această dimineaţă am înregistrat la Miercurea Ciuc minus 2 grade Celsius, fiind prima teperatura negativă din această toamnă. Totodată, la sol s-a instalat bruma", a precizat Gyorffi Tunde.

Şi în alte localităţi ale judeţului Harghita s-au înregistrat temperaturi scăzute, joi dimineaţa. Astfel, la Joseni au fost minus 0,8 grade Celsius, în timp ce la Topliţa s-au înregistrat două grade Celsius.

Cea mai ridicată valoare termică din judeţ, de 7,3 grade Celsius, a fost consemnată la Staţia Meteo din Pasul Bucin, în timp ce la Odorheiu Secuiesc au fost 6,4 grade Celsius.

Minimă absolută a lunii septembrie în judeţul Harghita a fost de minus 10 grade Celsius în anul 1977, maxima absolută a lunii, de 33,8 de grade, fiind consemnată în 1952.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro