Vineri, 29 martie 2024 - 3:10:45
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Parcurile din Bucureşti au fost invadate de căpuşe


17 aprilie 2012

capuseCăpuşele au devenit o ameniţare pentru bucureşteni. Potrivit unui raport al Comisiei Interminesteriale de Sănătate Publică, situaţia este critică în Bucureşti şi trebuie aplicat urgent un tratament pentru combatarea acestor paraziţi.

Directorul firmei 3D, Andrei Leca, societatea care face dezinsecţie şi deratizare în Capitală spune că e ineficient să dai cu soluţie contra căpuşelor în parcuri, dacă laşi maidanezii acolo.

"La prima ploaie se duce soluţia şi, deşi ar muri căpuşele din iarbă, rămân câinii care sunt purtători de asemenea vietăţi. Nu particip la o asemenea acţiune, nu mă voi prezenta la licitaţie până nu se strâng câinii", spune Luca. Doctorul Bogdan Ion spune că de la o muşcătură de căpuşă poţi paraliza sau orbi. "Transmite Boala Lyme (Borrelia), care afectează pielea, încheieturile, sistemul nervos şi alte sisteme sau organe. Simptomele şi gravitatea lor pot varia de la o persoana la alta", a explicat medicul. Lyme mai este denumită şi "boala cu 1.000 de feţe"pentru că poate copia simptomele a aproximativ 200 de alte afecţiuni.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro