Vineri, 29 martie 2024 - 3:21:08
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


PRAHOVA: Incidente la vot


10 iunie 2012

votPână la această oră, în judeţul Prahova au fost înregistrate 27 sesizări privind posibile încălcări ale legislaţiei electorale

Printre încălcările legislaţiei electorale se număra posibilitatea prezenţei în zona unor secţii de votare a unor persoane care încearcă să influenţeze electoratul

Una din sesizări a făcut referire la faptul că la o secţie de votare din oraşul Băicoi, vicepreşedintele secţiei a predat unui alegător mai multe buletine de vot. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă, care a întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 110 Lg.67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale.

O altă sesizare a făcut referire la faptul că la o altă secţie de votare din oraşul Băicoi continua propaganda electorală., situaţie în care a fost luată aplicată amendă în valoare de 1 400 lei conform prevederilor art.103, lit q din Lg.67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale.

- Tipărirea şi utilizarea de buletine de vot false, introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine faţă de cele votate de alegători, falsificarea prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale, precum şi utilizarea unui act de identitate nul sau fals constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Tentativa se pedepseşte.

- Continuarea propagandei electorale, după încheierea campaniei electorale potrivit dispoziţiilor art. 57, precum şi sfătuirea, în ziua votării, a alegătorilor, la sediul secţiilor de votare sau în perimetrul prevăzut la art.76 alin. (1), să voteze sau să nu voteze anumite partide politice, alianţe politice, alianţe electorale sau candidaţi independenţi; amendă de la 1.400 la 2.000 lei.

Persoanele care au cunoştinţă despre săvârşirea unor fapte de natură contravenţională sau penală care pot aduce atingere bunei desfăşurări a procesului electoral, sunt rugate să apeleze de îndată numărul unic de urgenţă "112".


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro