Joi, 18 aprilie 2024 - 5:54:03
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Prima femeie pe o bancnotă emisă de BNR


27 octombrie 2012

Peste 7.000 de bucureşteni au semnat, sâmbătă, o petiţie care îşi propune să desemneze prima personalitate feminină ce va apărea pe o bancnotă emisă de BNR.

Acţiunea a fost orgnaizată de TBWA Bucureşti, Fundaţia Centrul Parteneriat pentru Egalitate şi ActiveWatch – Agenţia de Monitorizare a Presei, avand titlul "ALTFEL - Semnează petiţia pentru prima personalitate feminină pe o bancnota românească" şi s-a desfăşurat în Centrul Vechi al Capitalei.

Campania are două etape. În prima etapă se doreşte strângerea a peste 50.000 de semnături, iar în cea de a doua va fi aleasă personalitatea feminină care urmează să apară pe bancnotă.

ALTFEL a propus o listă de 12 personalităţi: Regina Maria, Ana Aslan, Ştefania Mărăcineanu, Sofia Ionescu, Ana Ipătescu, Haricleea Hartulari-Darclee, Alexandrina Cantacuzino, Aurora Gruescu, Elisa Leonida Zamfirescu, Cecilia Cutescu-Storck,  Sarmiza Bilcescu-Alimanisteanu, Ecaterina Teodoroiu.

Cele 12 personalităţi au fost alese de echipa proiectului pe criterii de notabilitate şi relevanţă la nivel naţional şi internaţional.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro