Vineri, 29 martie 2024 - 2:05:12
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Proiectul de 3,6 miliarde de euro care schimbă la faţă România


16 octombrie 2012

Proiectul canalului Siret-Bărăgan ar putea fi lansat anul viitor, când ar urma să fie investită o sumă de până la 50 de milioane de euro, dintr-un total estimat de 2,6 miliarde de euro, potrivit ministrului Agriculturii, Daniel Constantin.

"Pentru canalul Siret-Bărăgan ministerul a comandat studii la Institutul de Studii pentru Îmbunătăţiri Funciare şi suntem în faza finală cu acestea. Sper ca în cel mai scurt timp acest proiect să devină de o importanţă principală pentru Guvern şi să găsim surse financiare ca să putem să construim", a declarat  într-o conferinţă de presă, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Ministrul a mai spus că investiţiile de anul viitor vor fi sub 50 de milioane de euro, dintr-un total estimat pentru întregul canal, doar pe zona de îmbunătăţiri funciare, de 2,6 miliarde euro. De acest proiect s-a arătat interesată, anul trecut, compania China National Agricultural Group Corporation.

 Tot anul trecut, Valeriu Tabără, la acea dată ministru al Agriculturii, anunţa că ministerele Agriculturii şi Mediului vor să încheie un parteneriat public-privat pentru construcţia canalului, care ar facilita irigarea a 500.000 de hectare de teren, valoarea totală a proiectului fiind de 3,6 miliarde de euro.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro