Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 6:36:48
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Se caută asistenţi medicali şi infirmiere


19 iulie 2012

asistenta Ministerul Sănătăţii deblochează peste 2.700 de posturi începând din luna august

Spitalul Judeţean Braşov a anunţat, ieri, că scoate la concurs 13 posturi pentru asistenţi medicali şi patru pentru infirmiere, cu o vechime minimă de un an, posturi pentru care se vor organiza concursuri pe 22 şi 23 august. O parte dintre posturile scoase la concurs sunt pe perioadă nedeterminată, iar altele sunt vacante temporar. Astfel, Spitalul Judeţean caută să angajeze pe perioadă nedeterminată câte un asistent medical pentru secţiile clinice AŢI - Sediul Central (minim doi ani vechime), Medicină Internă, Neurologie, Urologie, Chirurgie şi UPU-SMURD şi o infirmieră pentru secţia de Ortopedie.

De asemenea, au fost scoase la concurs şi 7 posturi temporare pentru asistenţi medicali şi trei pentru infirmiere. Un post temporar de asistent medical (până pe data de 2 feburarie 2013) este căuat la Blocul Operator, două posturi (pe o perioadă de un an) la Secţia Clinică Medicină Internă I şi câte unul (tot pe o durată de un an) la secţiile clinice Cardiologie ÎI, Chirurgie III, Secţia Medicină Internă - Pavilion Mîrzescu şi secţia Recuperare, Medicină Fizică, Spitalul Tractorul. Posturi temporare pentru infirmiere se caută la Secţia Clinică Ortopedie (până la 31 ianuarie 2013), la secţia Medicină internă I (până la 1 iulie 2013) şi la secţia Recuperare, Medicină Fizică şi Balenologie „Astra “(până la 18 iunie 2013). Înscrierile se fac până pe data de 27 iulie, ora 12.00, la Spitalul Judeţean.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, ieri, că intenţionează să deblocheze, în a doua jumătate a lunii august, 2.766 de posturi din sistemul sanitar, dintre care 507 pentru medici, 1.218 pentru asistenţi medicali şi 928 pentru personalul auxiliar (infirmieri, ambulanţieri şi brancardieri). „Este vorba de posturile care s-au vacantat după data de 1 ianuarie 2012, astfel încât ocuparea acestora nu determină un impact financiar suplimentar, deoarece sunt bugetate şi cheltuielile de personal aferente sunt prevăzute în bugetele de venituri şi cheltuieli aprobate “, a declarat ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, într-un comunicat. Măsura va putea fi aplicată în a doua jumătate a lunii august, după ce proiectul de act normativ va încheia perioada de dezbatere publică şi va fi aprobat de Guvern.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro