Joi, 18 aprilie 2024 - 9:47:43
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Se interzic jocurile bingo la TV


11 august 2012

bingo2Jocurile de bingo televizate, atât de populare în perioadele de criză, ar putea fi interzise, conform unei propuneri a Ministerului de Finanţe.

Principalele motive sunt că jocurile de bingo, conform Guvernului, alimentează speranţele jucătorilor în "fructele iluzorii ale hazardului moral", dar şi pentru că jucătorii de bingo fac parte din categoria persoanelor cu venituri scăzute şi a şomerilor.

Chiar dacă în momentul de faţă nicio televiziune nu desfăşoară vreun joc bingo, Guvernul are de gând să interzică acest tip de joc de noroc.

Potrivit Guvernului, jocurile de bingo adâncesc capcana sărăciei, cresc cheltuielile şi hrănesc iluziile de îmbogăţire ale persoanelor defavorizate.

Jocurile bingo televizate au fost permise în perioada 1992 - 2002, apoi interzise până în 2009, când s-a reintrodus organizarea şi desfăşurarea acestui tip de joc de noroc.

"Având în vedere că România are cea mai scăzută rata de economisire din UE, nu ar trebui să promoveze activităţi economice care conduc, în mod dovedit, la reducerea economisirii", se mai argumentează în proiectul de lege.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro