Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 8:33:10
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Se întoarce vara!


14 octombrie 2012

Luni, vremea se va încălzi în toate regiunile. Cerul va avea înnorări temporare şi va ploua slab, pe arii restrânse în sudul ţării şi izolat în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană.

Săptămâna debutează cu o vreme în încălzire în toate regiunile. Luni, presiunea atmosferică va fi uşor variabilă, în jurul valorii de 752 mHg, astfel că norii temporar acoperă cerul şi va ploua slab, pe arii restrânse în sudul ţării şi izolat în celelate zone, în timp ce vântul va fi mai nervos pe la munte. Temperaturile maxime vor avea valori de la 16 grade în nordul Moldovei până la 26 de grade în Lunca Dunării. Dimineaţa, mai ales în zonele joase din sud şi est se va forma ceaţă, pe arii restrânse.

Marţi vremea va continua să se încălzească în toate regiunile, devenind deosebit de caldă în sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 de grade în Moldova şi estul Transilvaniei şi 29 de grade în extremitatea de sud-est. În jumătatea de vest a ţării cerul se va înnora treptat şi mai spre seara vor apărea averse, intensificări temporare ale vântului şi posibil descărcări electrice. În restul teritoriului, soarele va domina cerul, iar vântul va fi potolit. Sunt condiţii ca şi această zi să înceapă cu ceaţă în zonele joase.

Miercuri, vremea se va răci în regiunile intracarpatice, dar se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse de la 14...15 grade în Maramureş până la 26...27 de grade în sud-est. Soarele va împărţi cerul cu norii ce duc ploi în nord, centru şi numai izlat în celelalte zone. Vântul va avea unele răbufniri nervoase, în special la munte, dar trecător şi prin restul teritoriului. Din nou dimineaţa în zonele joase este posibil să apară puţina ceaţa.

În a doua parte a săptămânii vremea va fi frumoasă şi caldă. Probabilitatea de precipitaţii va fi redusă, însă noaptea şi dimineaţa, în zonele joase, se menţin condiţiile de ceaţă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 şi 25 de grade.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro