Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 11:08:47
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


SINAIA/Crin Antonescu:Ne trebuie majoritate absolută în Parlament


10 noiembrie 2012

"Politicienii au nevoie de mai multă autoritate. Autoritatea ţi-o dă ceea ce poţi să faci din punct de vedere legislativ. Trebuie să avem o lege a lobbyului. Vom scăpa astfel de corupţie, de traficanţi de influenţă şi trebuie să înţelegem că parlamentarul trebuie să fie legat de colegiul lui, dar nu trebuie să fie un ajutor de primar. Trebuie să le spunem oamenilor pentru ce vrem mandatul de parlamentar. Trebuie să facem legi pentru toată România, trebuie să controlăm Guvernul pentru toată România. Parlamentarul trebuie să cunoască la detaliu ceea ce au nevoie oamenii din colegiul său. Suntem sub cele mai proaste legi electorale pe care le-a avut România vreodată. Nu e normal ca primarii şi preşedinţii judeţene să fie aleşi dintr-un singur tur. Nu e normal nici ca un candidat care îşi câştigă Colegiul să rămână acasă. Vrem un sistem uninominal pur din două tururi şi la Parlament", a declarat Crin Antonescu

Antonescu l-a laudat pe senatorul Georgică Severin. "Dacă v-a fi reales, veţi avea un senator excelent. Este un om cult care vă reprezintă cum trebuie interesele în Parlament"

"Mircea Roşca e un luptător. Are militari minunaţi, de elită. Şi eu folosesc aceste metafore militare, dar Roşca le foloseşte mai bine decât mine. Nimeni nu prea vrea să vorbească despre faptul că anumite zone din administraţie trebuie delimitate de politică, iar în altele fiecare partid trebuie să îţi aducă oamenii. Trebuie să luptăm ca politica să fie civilă.", a spus Antonescu.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro