CONTACT

Abatoarele româneşti, apte să exporte carne de porc în Japonia

Ambasada României la Tokio a transmis către ANSVSA o informare oficială din partea autorităţii competente din Japonia, prin care se certifică faptul că procedurile din abatoarele din România îndeplinesc criteriile necesare pentru exportul de carne de porc.

Aceasta este una dintre formalităţile necesare pentru realizarea exportului de carne de porc pe piaţa japoneză, export solicitat de partea română în anul 2013.

În perioada 23 – 27 martie a acestui an, reprezentanţi ai ANSVSA au însoţit o delegaţie de specialişti din Japonia, aflaţi într-o vizită de lucru în România, cu scopul de a evalua standardele şi reglementările sanitare veterinare din ţara noastră, în vederea demarării exportului de carne de porc pe piaţa niponă.

În cadrul acestei misiuni, specialiştii japonezi au vizitat o fermă de porci, o unitate de abatorizare, un Post de Inspecţie la Frontieră şi Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală, institut naţional de referinţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

Citește și...

Datoria externă a României a ajuns la peste 220 de miliarde de euro

Banca Naţională a României a anunţat că, doar în...

Poliţist atacat de un bărbat recalcitrant, într-un restaurant din Prahova

Incidentul a avut loc la un local din Gura...

„La Blouse Roumaine” a lui Henri Matisse va fi expusă, în premieră, în România

„La Blouse Roumaine” a lui Henri Matisse, o capodoperă...

Apar alte 10 meserii în România. Una dintre ele este cea de pilot de dronă

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale intenţionează să includă zece...