Ghimbirul este considerat unul dintre cele mai bune antibiotice oferite de natură, grație acțiunii sale antiinflamatorii, antiparazitare, antivirale și antibacteriene. Consumat sub formă de ceai fierbinte, ghimbirul combate infecțiile, luptă împotriva răcelilor și altor virusuri, îmbunătățește circulația, calmează durerile, previne apariția pietrelor la rinichi și furnizează organismului toți nutrienții pentru o bună funcționare a ficatului.
Ingrediente:
- 1 lingură de miere naturală, nefiltrată;
- 2 lingurițe de ghimbir ras;
- 1/4 linguriță de pudră de turmeric;
- 1/4 cană de lapte de cocos;
- 1 cană de apă filtrată.
Mod de preparare:
- Se fierbe apa;
- Atunci când apa a dat în clocot, se adaugă ghimbirul și turmericul și se lasă la infuzat timp de 10 minute;
- După ce s-a răcit puțin, se adaugă laptele și mierea.
Turmericul are un rol important pentru detoxificarea a ficatului, fiind un puternic antioxidant. Condimentul ajută la reducerea efectelor distrugătoare ale chimicalelor din produse şi ajuta ficatul să funcţioneze la nivelul optim.