CONTACT

Cel mai nou restaurant cu specific japonez din Londra va fi condus de un român

Bucătarul-șef al unui nou restaurant cu specific nipon (izakaya), ce promite să se impună drept unul dintre cele mai bune localuri de acest fel din Londra, va fi un inginer mecanic român care s-a reprofilat în Marea Britanie în tainele "haute cuisine", conform unui material publicat de Bloomberg.

Alex Crăciun, de 30 de ani, este cel ales de chef-ul și patronul de restaurante Jason Atherton pentru a conduce bucătăria de la "Sosharu", local ce se va deschide la Clerkenwell, în Londra, la 7 martie. Responsabilitatea va fi mare pentru Alex Crăciun. Jason Atherton este un chef celebru care și-a deschis recent un restaurant la Sydney și care deține un veritabil imperiu culinar cu locații în New York, Dubai, Shanghai, Singapore și Hong Kong. La Londra, el are cinci restaurante, printre care și cunoscutele "Pollen Street Social" și "Berners Tavern". "Sosharu" va fi cel de-al șaselea său local din Londra, iar Atherton își face deja planuri pentru un al șaptelea restaurant.

Pentru a se pregăti de conducerea restaurantului "Sosharu", Alex Crăciun s-a mutat în Japonia și a urmat timp de un an cursurile Școlii Culinare din Kyoto. El a lucrat la "Kikunoi", în Kyoto, sub îndrumarea lui Chef Yoshihiro Murata, dar și la RyuGin, sub îndrumarea lui Seiji Yamamoto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

Citește și...

Sfântul Ștefan serbat în a treia zi după Crăciun: Tradiții și obiceiuri

Sfântul Ştefan, primul martir al Bisericii, este prăznuit pe...

Mai mulți copaci doborâți de vânt la Sinaia. Un arbore, căzut peste un autoturism

Mai mulți copaci au fost doborâti de vânt, vineri...

Crăciunul–origine, tradiţii şi ritualuri din întreaga lume

Crăciunul, cea mai cunoscută dintre sărbătorile creştine, care marchează...

Cele mai frumoase colinde românești pentru Crăciun

In fiecare an, de Craciun, pacea parca se pogoraste...