Miercuri, 24 aprilie 2024 - 6:43:36
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Institutul Oncologic din Chişinău va fi modernizat cu bani de la Bucureşti


28 septembrie 2015

Guvernul României va sprijini financiar modernizarea medicinei de urgenţă, dar şi a serviciilor de radioterapie de la Institutul Oncologic din Chişinău. Discuţiile în acest sens au fost purtate de ministrul Sănătăţii al Republicii Moldova, Ruxanda Glavan, şi omologul său de la Bucureşti, Nicolae Bănicioiu.

Potrivit ministrului Glavan, în urma implementării a două proiecte, la Institutul de Medicină Urgentă din Chişinău va fi construită o nouă clădire cu trei etaje, dotată cu un bloc operator.

Ceea ce ne dorim este să fortificăm capacităţile serviciului de asistenţă medicală urgentă. Am discutat posibilitatea alocării de finanţe pentru peste 200 de ambulanţe. Cea mai mare problemă a pacienţilor oncologici în Republica Moldova este lipsa unei posibilităţi de radioterapie aici acasă. De aceea, împreună cu omologul meu roman, încercăm să identificăm posibilităţi de finanţare„, a declarat Ruxanda Glavan.

De asemenea, la Chişinău se va deschide o unitate de primire urgentă în cadrul unui proiect comun implementat de către Ministerul Sănătăţii din Republica Moldova cu suportul ministerului de resort din România. În baza acordului dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României privind ajutorul reciproc pentru intervenţii transfrontaliere în caz de urgenţe medicale, cetăţenii de pe cele două maluri ale Prutului beneficiază de îngrijiri calificate în situaţii de urgenţă.

Nicolae Bănicioiu se află în Republica Moldova după şedinţa comună a Guvernelor de la Bucureşti şi Chişinău, care a avut loc la începutul săptămânii, la Neptun, jud. Constanţa.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro