Marţi, 26 martie 2019 - 4:21:43
EUR
EURO = 4.7538 RON
Moneda euro a crescut
USD
USD = 4.2013 RON
Dolarul american a crescut
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

38.000 Euro pentru romanii care se intorc in tara sa-si faca mici afaceri, prin Diaspora Start-Up


23 ianuarie 2018

Români plecaţi în străinătate care se întorc în ţară vor putea să obţină fonduri europene de maximum 38.000 de euro, în urma unui concurs de planuri de afaceri care ar urma să aibă loc în vara anului 2018, în cadrul unui proiect derulat prin linia de finanţare Diaspora Start-Up, susţin organizatorii pe site-ul proiectului.

Proiectul „Acasă e cel mai bine – startup antreprenorial pentru Diaspora” este derulat de INTERLOG COM S.R.L, în parteneriat cu INFOR ELEA din San Secundo di Pinerolo, Italia si EUROTRAINING SOLUTION din Bucureşti.

Potrivit sursei citate, finanţările vor putea fi acordate în urma unui întreg proces de pregătire şi selecţie a viitorlor antreprenori, astfel:

  • Se pot înscrie la aceste cursuri persoane care au cetaţenie româna, cu domiciliul sau rezidenţa în strainatate de cel puţin un an, care îşi au reşedinţa sau domiciliul în mediul rural sau în cel urban, în regiunile mai puţin dezvoltate ale României, respectiv Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru, Sud-Est sau Sud Muntenia. Aceasta înseamnă practic toată ţara, în afară de Bucureşti şi judeţul Ilfov.
  • În perioada iunie -septembrie 2018 va avea loc concursul planurilor de afaceri. La concurs pot participa cu planuri de afaceri atât cursanţi cât şi alte persoane.
  • Şedinţe de consiliere antreprenorială de grup şi individuale în care se va urmări dezvoltarea la viitorii antreprenori a capacităţii de a demara si de a conduce propria afacere.
  • Se vor organiza şedinţe de consiliere individuala cu cei care îşi vor deschide firmele, pentru a întocmi corect dosarul de înfiinţare al firmei şi se va urmări depunerea documentelor la autorităţi şi ridicarea lor pentru încadrarea in termenele asumate.
  • Se va supraveghea întocmirea şi depunerea documentaţiilor specifice pentru înregistrarea fiscală a firmelor şi se va urmări realizarea şi depunerea documentaţiilor pentru obţinerea autorizaţiilor de funcţionare, acolo unde este cazul.
  • Antreprenorii vor fi ajutati atunci cand lanseaza o afacere, cand dezvolta un produs nou, cand isi schimba aria de competente sau cand rezultatele ii confirma ca persoane de succes, insa ei nu simt asta.
 

Organizatorii declară că prin proiect îşi propun îmbunatatirea situatiei economice si promovarea unor locuri de munca durabile si de calitate in localitati urbane din zonele Vest, Centru, Sud Est şi Sud Muntenia, judetele Hunedoara, Arad, Caras Severin, Alba, Braila, Vrancea, Buzau, Prahova, judeţul Constanţa, oraşul Constanţa si judetul Argel, orasul Piteşti.

Mai concret, se doreşte ridicarea nivelului antreprenorial a minimum 300 persoane din categoriile persoane inactive, şomeri sau persoane care au un un loc de muncă şi înfiinţează o afacere în scopul crearii de noi locuri de munca sau desfăşoară o activitate independentă.

Ca o condiţie generală, viitorii antreprenori trebuie să fie persoane care în ultimele 12 luni au avut domiciliul sau rezidenţa în strainatate.

Potrivit sursei citate, se pot înscrie la aceste cursuri persoane care au cetaţenie româna, cu domiciliul sau rezidenţa în strainatate de cel puţin un an, cu domiciliul în judetele Hunedoara, Arad, Caraş Severin, Alba, Brăila, Vrancea, Buzău, Prahova, judeţul Constanţa, orasul Constanţa si judeţul Argeş oraşul Piteşti. Persoanele interesate îşi vor anunţa intenţia de a participa la activităţile proiectului şi vor depune un dosar cu documentele de înscriere specificate pe site-ul proiectului.

Proiectul va monitoriza şi finanţa prin schema de minimis 36 de noi firme în cele 10 judete, timp de 36 luni.

Pentru a oferi cât mai multe informaţii potenţialilor beneficiari finali ai acestui proiect, organizatorii au anunţat întâlniri cu românii din Spania, la Barcelona, Valencia, Alicante, Castellon.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating
(411 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateComentarii:

 
avatar Ștefan 0  

Eu sunt Din Cenei Jud. Timiș cum pot afla cînd vin prin Castellon sau Valencia??? mulțumesc!!

(2 martie 2018 22:18:42)

 
avatar teofil 0  

Pt.cei din cluj.?ceva criterii vrasta?etc.multumesc

(23 ianuarie 2018 16:10:38)


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Sondaj de opinie

Sunteţi mulţumiţi de activitatea Consiliului Local Sulina?
  •   DA
  •   NU

    
NOTĂ: se poate vota o singură dată în 24 ore.


servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie
Horoscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec Se pare ca sunteti plin de energie si aveti cateva idei ingenioase. Puteti avea succes in afaceri si calatorii, in sustinerea examenelor si in cultivarea relatiilor sociale.In a doua parte a zilei este posibil sa aveti o intalnire neasteptata, in urma careia sunteti nevoit sa va schimbati programul pentru ziua urmatoare.Eastrolog.ro va sfatuieste sa evitati hotararile pripite, care ar putea sa tulbure armonia din familie taur Se intrevede o zi incarcata. Ca sa puteti rezolva tot ce v-ati propus pentru azi, eastrolog.com va recomanda sa va organizati timpul cat mai eficient.Farmecul personal va poate ajuta sa rezolvati intr-o maniera diplomatica o situatie tensionata.Daca sunteti in cautarea unui nou loc de munca, astazi aveti sanse mari sa il gasiti
GEMENI RAC
gemeni Puteti obtine beneficii materiale importante, cu conditia sa va temperati spiritul critic.Eastrolog.ro va sfatuieste sa dati dovada de stapanire de sine in discutiile cu prietenii si cu partenerul de viata, pentru a evita conflictele.Spre seara s-ar putea sa primiti vizita unei persoane apropiate care va da o veste buna in legatura cu o calatorie rac Dificultatile financiare cu care v-ati confruntat in ultima vreme va ofera o motivatie suplimentara pentru a munci cu perseverenta.La locul de munca sau in afaceri sunt sanse sa aveti realizari importante, care va vor aduce in curand si satisfactii materiale.Chiar daca va simtiti in forma si plin de energie, eastrolog.eu va recomanda sa fiti prudent si sa nu neglijati odihna
LEU FECIOARĂ
leu Azi sunt favorizate calatoriile in interes profesional sau de afaceri.Dupa-amiaza aveti ocazia sa rezolvati o problema sentimentala care va framanta de ceva timp.Pe plan financiar, se pare ca parcurgeti o perioada mai dificila. Eastrolog.ro va sfatuieste sa aveti rabdare, fiindca sunt sanse ca situatia sa se imbunatateasca in curand fecioara In prima parte a zilei aveti sanse de succes intr-o activitate extraprofesionala, datorita colaborarii excelente cu o persoana apropiata.S-ar putea sa vi se ofere ocazia unei investitii profitabile. Pentru a reduce riscurile, ar fi bine sa va sfatuiti sau chiar sa va asociati cu o persoana apropiata care are experienta in domeniu.Este posibil sa aveti de luat o decizie in legatura cu o calatorie pe care v-ati planificat sa o faceti in aceasta perioada. Eastrolog.ro va recomanda sa tineti cont de beneficiile potentiale pe termen lung
BALANŢĂ SCORPION
balanta Este un moment favorabil pentru a incepe sa puneti in aplicare un proiect menit sa va ajute sa va afirmati in plan profesional. Sunt sanse sa obtineti si beneficii materiale, cu conditia sa aveti rabdare.Relatiile cu colegii de munca sau cu partenerii de afaceri ar trebui sa fie foarte bune.Eastrolog.ro va sfatuieste sa profitati de acest context favorabil, dar sa nu fortati lucrurile si sa aveti rabdare scorpion In plan profesional sau in afaceri este o zi buna pentru a va ocupa de probleme delicate. Aveti sanse sa finalizati o lucrare inceputa cu mai mult timp in urma.Astazi puteti rezolva mai usor decat de obicei diverse probleme de natura financiara.Eastrolog.ro va recomanda sa aveti grija sa va respectati promisiunile
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator Aveti ocazia sa va afirmati in societate si sa obtineti castiguri financiare.La locul de munca sau in afaceri este foarte posibil sa fiti apreciat de superiori sau de parteneri pentru ingeniozitatea si ambitia de care dati dovada.Eastrolog.ro va sfatuieste sa nu puneti la suflet barfele unei femei din anturaj capricorn In cursul diminetii este posibil sa aflati ca va trebui sa faceti o calatorie in interes profesional sau de afaceri.Este o zi buna pentru negocieri, pentru prezentarea unor proiecte noi si pentru activitati de promovare a produselor sau serviciilor proprii.A doua parte a zilei este favorabila intrunirilor cu persoane apropiate. Eastrolog.ro va recomanda sa profitati de ocazie, pentru ca sunt sanse sa va faceti noi prieteni
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator Azi s-ar putea ivi ocazia de a obtine venituri suplimentare dintr-o colaborare.Aveti posibilitatea sa finalizati o lucrare dificila, cu mai putin efort decat v-ati asteptat.Eastrolog.ro va recomanda sa evitati speculatiile de orice fel. In caz contrar, riscati sa pierdeti mult pesti Daca vi se propune un nou loc de munca, eastrolog.ro va recomanda sa nu va grabiti sa refuzati. Astazi sansa este de partea dumneavoastra.Este posibil ca o persoana apropiata sa va sugereze o idee buna pentru activitatea profesionala sau pentru afaceri. Ar fi bine sa o discutati si cu partenerul de viata.Seara este favorabila intrunirilor cu prietenii
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 martie 2019
Autentificare
stiriactuale.ro