Marţi, 19 martie 2024 - 8:00:44
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


38.000 Euro pentru romanii care se intorc in tara sa-si faca mici afaceri, prin Diaspora Start-Up


23 ianuarie 2018

Români plecaţi în străinătate care se întorc în ţară vor putea să obţină fonduri europene de maximum 38.000 de euro, în urma unui concurs de planuri de afaceri care ar urma să aibă loc în vara anului 2018, în cadrul unui proiect derulat prin linia de finanţare Diaspora Start-Up, susţin organizatorii pe site-ul proiectului.

Proiectul „Acasă e cel mai bine – startup antreprenorial pentru Diaspora” este derulat de INTERLOG COM S.R.L, în parteneriat cu INFOR ELEA din San Secundo di Pinerolo, Italia si EUROTRAINING SOLUTION din Bucureşti.

Potrivit sursei citate, finanţările vor putea fi acordate în urma unui întreg proces de pregătire şi selecţie a viitorlor antreprenori, astfel:

  • Se pot înscrie la aceste cursuri persoane care au cetaţenie româna, cu domiciliul sau rezidenţa în strainatate de cel puţin un an, care îşi au reşedinţa sau domiciliul în mediul rural sau în cel urban, în regiunile mai puţin dezvoltate ale României, respectiv Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru, Sud-Est sau Sud Muntenia. Aceasta înseamnă practic toată ţara, în afară de Bucureşti şi judeţul Ilfov.
  • În perioada iunie -septembrie 2018 va avea loc concursul planurilor de afaceri. La concurs pot participa cu planuri de afaceri atât cursanţi cât şi alte persoane.
  • Şedinţe de consiliere antreprenorială de grup şi individuale în care se va urmări dezvoltarea la viitorii antreprenori a capacităţii de a demara si de a conduce propria afacere.
  • Se vor organiza şedinţe de consiliere individuala cu cei care îşi vor deschide firmele, pentru a întocmi corect dosarul de înfiinţare al firmei şi se va urmări depunerea documentelor la autorităţi şi ridicarea lor pentru încadrarea in termenele asumate.
  • Se va supraveghea întocmirea şi depunerea documentaţiilor specifice pentru înregistrarea fiscală a firmelor şi se va urmări realizarea şi depunerea documentaţiilor pentru obţinerea autorizaţiilor de funcţionare, acolo unde este cazul.
  • Antreprenorii vor fi ajutati atunci cand lanseaza o afacere, cand dezvolta un produs nou, cand isi schimba aria de competente sau cand rezultatele ii confirma ca persoane de succes, insa ei nu simt asta.
 

Organizatorii declară că prin proiect îşi propun îmbunatatirea situatiei economice si promovarea unor locuri de munca durabile si de calitate in localitati urbane din zonele Vest, Centru, Sud Est şi Sud Muntenia, judetele Hunedoara, Arad, Caras Severin, Alba, Braila, Vrancea, Buzau, Prahova, judeţul Constanţa, oraşul Constanţa si judetul Argel, orasul Piteşti.

Mai concret, se doreşte ridicarea nivelului antreprenorial a minimum 300 persoane din categoriile persoane inactive, şomeri sau persoane care au un un loc de muncă şi înfiinţează o afacere în scopul crearii de noi locuri de munca sau desfăşoară o activitate independentă.

Ca o condiţie generală, viitorii antreprenori trebuie să fie persoane care în ultimele 12 luni au avut domiciliul sau rezidenţa în strainatate.

Potrivit sursei citate, se pot înscrie la aceste cursuri persoane care au cetaţenie româna, cu domiciliul sau rezidenţa în strainatate de cel puţin un an, cu domiciliul în judetele Hunedoara, Arad, Caraş Severin, Alba, Brăila, Vrancea, Buzău, Prahova, judeţul Constanţa, orasul Constanţa si judeţul Argeş oraşul Piteşti. Persoanele interesate îşi vor anunţa intenţia de a participa la activităţile proiectului şi vor depune un dosar cu documentele de înscriere specificate pe site-ul proiectului.

Proiectul va monitoriza şi finanţa prin schema de minimis 36 de noi firme în cele 10 judete, timp de 36 luni.

Pentru a oferi cât mai multe informaţii potenţialilor beneficiari finali ai acestui proiect, organizatorii au anunţat întâlniri cu românii din Spania, la Barcelona, Valencia, Alicante, Castellon.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro