Miercuri, 3 iunie 2020 - 1:02:20
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Mii de persoane evacuate din Tunisia, de frica unor noi atentate


28 iunie 2015

Mii de turişti străini părăseau sâmbătă Tunisia, la o zi după masacrul de la un hotel revendicat de gruparea extremistă Statul Islamic (SI), care a costat viaţa a 38 de persoane, dintre care cel puţin 15 britanici, relatează Agerpres.
 
''Este vorba de cel mai sângeros atac terorist împotriva unor cetăţeni britanici'' de la atentatele din 2005 de la Londra, potrivit unui responsabil al Foreign Office.

PUBLICITATE
 

Printre persoanele ucise figurează o belgiană, un german, o irlandeză şi o portugheză, potrivit Ministerului tunisian al Sănătăţii.

Toate victimele se aflau pe plajă sau pe malurile piscinelor hotelului Riu Imperial Marhaba din Port El Khantaoui, din apropiere de Soussa (140 km de Tunis), când un tunisian a deschis focul şi a comis cel mai grav atentat din istoria recentă a Tunisiei.

Atacul a dat o nouă lovitură turismului, un sector vital, la trei luni după atentatul împotriva Muzeului Bardo din Tunis (22 de morţi, dintre care 21 de turişti), revendicat tot de Statul Islamic. Turiştii, deja mai puţini pe litoralul tunisian de la revoluţia din 2011, au început să plece începând din cursul nopţii de vineri spre sâmbătă.

Mai multe autobuze au fost închiriate noaptea trecută pentru curse către aeroportul Enfidha, între Tunis şi Soussa. Valul plecărilor din hoteluri continua sâmbătă. Un avion era prevăzut aproape la fiecare 20 de minute cu plecare de pe aeroport, potrivit site-ul său de internet.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(262 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 1 iunie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro