Marţi, 19 martie 2024 - 10:23:32
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Grădiniţa Rază de Soare Ploieşti: O joacă între copii, transformată în tragedie de un părinte reclamagiu!


30 septembrie 2020

O joacă între doi copii a fost transformată într-un incident tragic de un părinte reclamagiu. S-a întâmplat la Grădiniţa Rază de Soare din Ploieşti, iar conducerea unităţii de învăţământ a explicat într-un comunicat de presă adevărul despre incident. Publicăm integral comunicatul de presă şi nu putem înţelege cum poti să susţii că un copil de 6 ani a vrut să ...îşi omoare colegul!

Având în vedere informaţiile apărute în presă într-un material publicat de un ziar online cu titlul „Ploieşti: copil strâns de gât şi dat cu capul de parchet de un coleg de la grădiniţă: “A vrut să mă omoare”, facem următoarele precizări:

În primul rând, suntem întristaţi de cuvintele maliţioase prezentate în acest articol. Este regretabil faptul că articolul, scris cu o subiectivitate vădită, nu prezintă, aşa cum deontologia jurnalistică o cere, obiectivitate. Considerăm că astfel de materiale nu fac altceva decât să prejudicieze  imaginea uneia dintre cele mai bune grădiniţe de stat din Ploieşti, lucru demonstrat de numărul de copii care sunt înscrişi anual la noi tocmai datorită profesionalismului şi dragostei faţă de copii pe care toţi colegii noştri o arată prin fapte, la activităţi.

În acest sens, dorim să vă aducem la cunoştinţă că lucrurile  nu au stat deloc aşa cum au fost prezentate în articol. În acest sens, precizăm că  în data de 22 septembrie, într-una din grupele mari din grădiniţa noastră, în timp ce se jucau, un băieţel de 6 ani a luat, prin spate, un alt coleg de clasă, de gât. În acel moment, doamna educatoare a intervenit, iar copilul căruia i s-a atras atenţia şi-a cerut iertare. Astfel de lucruri, la copiii de vârsta lor, sunt inerente. Menţionăm că, după incident, activităţile şi-au urmat cursul firesc. Nu a fost vorba de nicio altă agresiune. Copilul nu a fost lovit de parchet, nu a fost  sugrumat şi nici nu poate fi  vorba de un leşin, aşa cum greşit se menţionează în articolul respectiv. În grădiniţa noastră, copiii sunt în permanenţă supravegheaţi. Evenimentul a fost unul spontan, specific vârstei, doamna educatoare intervenind prompt! La finalul zilei, copilul a fost luat de la grădiniţă de unul dintre părinţi fără să prezinte  vreun simptom care să anunţe că sănătatea lui ar fi fost pusă în pericol.

A doua zi, un echipaj de poliţie a venit la noi la grădiniţă pentru a ne aduce la cunştinţă faptul că unul din părinţii copilului implicat în incident a făcut o plângere în care se menţiona că cel mic a fost lăsat fără aer şi că ar fi leşinat. Menţionăm că, în astfel de cazuri, protocolul impune intervenţia de urgenţă a unei ambulanţe şi a cadrelor medicale din grădiniţă. Însă în cazul de faţă nu s-a impus acest lucru. Prin urmare nu s-a sunat la 112 şi nici nu a fost nevoie de prezentarea copilului la cabinetul medical al unităţii de învăţământ. Având în vedere pandemia, mai precizăm că dacă vreun copil ar acuza dureri de cap sau alte simptome, suntem obligaţi să îl ducem la izolator, să i se acorde ajutor medical de specialitate şi să fie contactaţi părinţii. Până la finalul zilei, copilul nu a acuzat nicio durere, acesta fiind activ şi implicat în toate activităţile noastre.

Având în vedere reclamaţia, la nivelul grădiniţei am demarat o anchetă internă din care a reieşit că incidentul nu a fost decât un act spontan de joacă la care educatoarea noastră a intervenit cu promptitudine, nefiind vorba de vreo agresiune, lucru susţinut şi de organele competente. În condiţiile în care ambii copii învaţă în aceeaşi grupă şi sunt prieteni, iar cel acuzat că şi-a agresat colegul nu a mai avut astfel de ieşiri comportamentale, le-am propus părinţilor şedinţe individuale de consiliere, dar şi posibilitatea mutării într-o altă grupă.  Părinţii copilului care au făcut reclamaţia au acceptat aceste şedinţe de consiliere şi chiar şi-au manifestat dorinţa ca cel mic să rămână atât la grădiniţa noastră, cât şi în grupa respectivă, cu condiţia ca celălalt copil să fie mutat. Faptul că aceştia îşi doresc ca fiul lor să rămână în această grupă ne determină să credem că sunt mulţumiţi, în general, de grădiniţa noastră. Totodată, au anunţat că mai au un copil mai mic pe care vor să-l înscrie tot la noi, în grădiniţă.

Având în vedere cele menţionate, vă asigurăm că în Grădiniţa „Rază de Soare” copiii sunt în maximă siguranţă, că se respectă cu stricteţe toate normele legale în vigoare, că personalul este foarte bine pregătit şi cu toţii conştientizăm rolul important pe care îl avem în dezvoltarea armonioasă a copiilor care trec pragul instituţiei noastre de învăţământ. Totuşi, eforturile noastre au nevoie de suportul constant al părinţilor şi considerăm că astfel de incidente, maliţios prezentate, nu fac bine niciunuia dintre copiii din grădiniţa noastră.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro