Marţi, 29 noiembrie 2022 - 5:48:00
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Echipa de la Wild Carpathia ia apărarea românilor şi critică prejudecăţile britanicilor


25 februarie 2015

Apariţia producţiei de televiziune „The Romanians Are Coming”, care prezintă poveştile a trei români ajunşi în Regatul Unit, a fost aspru criticată de britanicii de la Wild Carpathia.

Foarte mulţi imigranţi români s-au simţit umiliţi după ce au văzut modul în care sunt percepuţi de către britanici şi au avut reacţii dure pe reţelele de socializare.

Britanicii de la Wild Carpathia, care în ultimii ani au realizat cele mai frumoase filme despre România, au ţinut să ia apărarea românilor printr-un mesaj pe pagina de Facebook, în care critică primul episod apărut pe postul Channel 4.

Sunt extrem de jenat de ignoranţa şi de prejudecăţile colegilor britanici cu privire la viziunea lor despre România”, a început mesajul lansat de britanici pe Facebook, menţionând totodată că „pseudo documentarele precum <Vin Românii>” sunt „o ruşine pentru orice cineast cinstit”.

„Aşa cum ştiu foarte bine, contrar portretului realizat de presa britanică, românii sunt buni, muncitori, oameni cultivaţi şi am găsit mai multă generozitate acolo decât poţi avea parte, în mod normal, în Marea Britanie. Deşi unele regiuni sunt într-adevăr sărace şi mulţi au parte de dificultăţi, marea majoritate a românilor sunt oameni onorabili şi decenţi cu legături puternice de familie, diferiţi de comunităţile disfuncţionale de aici, unde mulţi dintre noi ne aruncăm bătrânii în azile sau ajungem părinţi part-time împărţindu-ne copiii cu partenerii de care am divorţat pe care eram pregătiţi, în multe cazuri recente, să jurăm că îi vom iubi, onora şi ne vom supune lor până când moartea ne va despărţi”, se mai menţionează în postare.

Wild Carpathia a promovat şi a lăudat România în străinătate prin intermediul unui documentar format din trei părţi şi care a fost difuzat în zeci de ţări. Echipa a primit multe laude pentru munca depusă ca să prezinte România. Ei susţin, de asemenea, că ar fi un moment propice pentru a difuza cele trei părţi ale documentarului lor pe canalele de televiziune din Regatul Unit „pentru a ajuta la corectarea acestei monstruoase denaturări” şi dau asigurări că îi vor contacta pe reprezentanţii acestora, începând cu BBC, pentru a vedea dacă pot reuşi acest lucru.

Însuşi Prinţul Charles a lăudat echipa Wild Carpathia şi a declarat că este probabil cel mai frumos film despre România.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Duo_best_gaz

Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 noiembrie 2022
Autentificare
stiriactuale.ro