Miercuri, 24 aprilie 2024 - 4:57:22
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sorin Frunzăverde, trimis în judecată de DNA


5 iulie 2015

Preşedintele CJ Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, a fost trimis în judecată sub control judiciar de procurorii DNA pentru folosirea influenţei.

El este acuzat de folosire, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, a influenţei ori a autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

În dosar a fost deferit justiţiei şi Ionesie Ghiorghioni, care este vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Caras Severin, sub control judiciar în altă cauză, pentru aceeaşi faptă plus influenţarea declaraţiilor (trei infracţiuni), fals intelectual şi uz de fals.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis vineri , în perioada cuprinsă între cele două tururi de scrutin ale alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2014, Sorin Frunzăverde şi-a folosit influenţa pe care o avea în calitatea sa de preşedinte al CJ Caraş Severin şi de vicepreşedinte al unui partid, asupra lui Ghiorghioni, membru în aceeaşi formaţiuni. Procurorii susţin că demersurile erau în scopul obţinerii, în al doilea tur de scrutin, a unui număr mai mare de voturi pentru candidatul formaţiunii din care făceau parte şi, implicit, să-şi consolideze poziţia în cadrul acestei formaţiuni politice, dar şi în plan administrativ, prin condiţionarea repartizărilor bugetare de rezultatul votului.

„Ulterior, în 12 şi 13 noiembrie 2014, Ghiorghioni a luat legătura cu 9 primari cărora le-a solicitat, folosindu-se de autoritatea şi influenţa sa de vicepreşedinte al CJ Caraş Severin, să facă demersuri favorabile în direcţia respectivă. De asemenea, pentru a-i determina să procedeze în acest sens,Ghiorghioni le-a transmis acestora că, de rezultatul votului, vor depinde alocările bugetare efectuate de CJ către primării în anii 2015 şi 2016 (respectiv până la terminarea mandatului conducerii CJ Caraş Severin)”, susţin procurorii.

DNA precizează că, în 18 noiembrie 2014, în urma unui accident rutier provocat de autoturismul pe care îl conducea, soldat cu rănirea uşoară a mai multor persoane, Ionesie Ghiorghioni a determinat trei persoane să facă declaraţii necorespunzătoare adevărului, în sensul că acestea au relatat faptul că maşina implicată în coliziune fusese condusă de către una dintre ele.

„Pentru aceasta, Ghiorghioni a uzat de mijloace de corupere, constrângere, precum şi prin folosirea autorităţii şi influenţei sale de vicepreşedinte al CJ, preşedinte al unui composesoratului şi de preşedinte al unei asociaţii de vânătoare. De asemenea, în exercitarea atribuţiilor de serviciu de vicepreşedinte al CJ, Ghiorghioni a emis un act intitulat ‘Împuternicire’ prin care se atesta în mod neconform realităţii faptul că în data de 18.11.2014, una din cele trei persoane a fost împuternicită să conducă autoturismul respectiv, aparţinând CJ Caraş Severin. Acest act a fost depus ulterior la dosarul de daune al societăţii de asigurare„, mai subliniază sursa citată.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caras Severin, cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro