Joi, 26 mai 2022 - 8:34:38
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cod galben de vreme rea


8 aprilie 2012

vreme-reaMeteorologii au emis o avertizare cod galben de vreme rea valabilă de azi, ora 18:00 şi până mâine la 15:00. În acest interval se vor produce ploi, lapoviţă, ninsori şi vântul va sufla puternic în 20 de judeţe ale ţării.

Avertizarea cod galben este valabilă pentru judeţele Maramureş, Suceava, Botoşani, Bistriţa-Năsăud, Harghita, Neamţ, Iaşi, Mureş, Bacău, Vaslui, Sibiu, Braşov, Covasna, Vrancea, Galaţi şi parţial în Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi Buzău.

În Transilvania, Moldova şi la munte, diseară şi la noapte precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va avea intensificări cu viteze de peste 60 km/h, îndeosebi în estul ţării, şi de peste 80, 90 km/h la munte.

De asemenea, duminică vor fi ploi însemnate cantitativ la munte, precum şi în centrul şi estul ţării.

Vremea se va răci în toată ţara. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua în jumătatea de est a teritoriului şi pe arii mai restrânse în rest. La noapte, cerul se va degaja treptat în regiunile vestice, iar precipitaţiile, în restrângere spre est şi sud-est, se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în cea mai mare parte a Transilvaniei şi Moldovei.

La munte vor predomina ninsorile şi vântul va sufla cu putere. Intensificări ale vântului se vor semnala temporar şi în celelalte regiuni, cu viteze mai mari în sudul ţării.

Temperaturile maxime vor fi de la 5, 6 grade Celsius în nord şi centru până la 18 grade în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 şi 5 grade.

Spre dimineaţă  vor fi condiţii de formare a gheţuşului, iar în jumătatea de nord-vest a ţării şi izolat în zonele deluroase din restul teritoriului se va produce brumă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 mai 2022
Autentificare
stiriactuale.ro